Počele 52. Vinkovačke jeseni

"Vinkovačke jeseni bile su i ostale duša Vinkovaca, događanje tijekom kojega se uvijek iznova možemo podsjetiti tko smo, što smo i odakle smo"...

52 VINKOVAČKE JESENI/FOTO/FAH

Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije, na kojoj će u idućih pet dana nastupiti 57 folklornih skupina s područja najistočnije hrvatske županije,  u Vinkovcima su u petak navečer počele 52, Vinkovačke jeseni u sklopu kojih će se do 17. rujna održati šesdesetak folklornih, kulturnih, gospodarskih, sportskih i zabavnih priredbi.

Otvarajući županijsku Smotru foklora, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je potrebu očuvanja tradicije i tradicijske baštine, a Vinkovčanima i njihovim gostima poželio je da uživaju u bogatom programu ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni.

“Vinkovačke jeseni bile su i ostale duša Vinkovaca, događanje tijekom kojega se uvijek iznova možemo podsjetiti tko smo, što smo i odakle smo”, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Tijekom prigodnog uvodnog programa predstavljene su i finalistice ovogodišnjeg izbora za Miss Hrvatske koje se nalaze na pripremama u Vinkovcima, a koje su se na pozornici Vinkovačkih jeseni pojavile odjevene u narodne nošnje krajeva iz kojih dolaze.

Potom su počela predstavljanja folklornih skupina koje će pokazati folklorno umjeće i običaje svojih mjesta na prvoj večeri Smotre folklora, a prvi su na pozrinicu izašli članovi KUD-a “Seljačka sloga” iz Bogdanovaca koji su prikazali običaj pranja rublja i lova ribe.

52. Vinkovačke jeseni održavaju se pod geslom “Ex Slavonija”, a sredšnje priredbe uz svečanost otvorenja manifestacije, predviđene su za idući vikend.

Autor/Hina

Braniteljski portal