PODUZETNICI: “ODMAH SMIJENITE FILIPOVIĆA”

foto-screenshot

Udruga Glas poduzetnika (UGP) zatražila je ostavku ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, ocjenjujući da on nije dovoljno stručan i ne štiti u dovoljnoj mjeri interese poduzetnika, osobito malih.

– UGP izražava duboku zabrinutost zbog nedopustivih postupaka ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića te zahtijeva njegovu ostavku, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuje se da je ministar Filipović od početka mandata pokazao “kroničan nedostatak stručnosti i sposobnosti” za obavljanje ministarske dužnosti.

– Cijelim nizom štetnih odluka ministar Filipović ugrozio je egzistenciju hrvatskih poduzetnika i njihovih obitelji, smatra UGP.

Aktualni primjer, kako se navodi, nekompetentnog i potencijalno korumpiranog postupanja ministra Filipovića je upletenost u trenutnu aferu iz HEP-a, pri čemu UGP ističe da je prodaja plina po cijeni nižoj od nabavne, kao i njegova nabava po punjenju skladišta i prestanak tek po izlasku svega u javnost, neprihvatljiva i svjedoči o ustaljenom neefikasnom upravljanju resursima.

Među štetne poteze ministra Filipovića UGP ubraja i izmjene zakona o trgovini koje se tiču rada trgovina nedjeljom. U toj udruzi kažu da će samo 16 radnih nedjelja u godini biti pogubno, posebno za male obrtnike poput cvjećara, suvenirnica, pekara i malih trgovina kojima u prosjeku trećina prihoda na godinu dolazi iz radnih nedjelja.

– Ne smijemo zaboraviti ni zakašnjele i promašene reakcije ministra Filipovića prilikom uvođenja eura, natezanje s trgovačkim lancima i nepotrebno trošenje javnih sredstava na takozvanu aplikaciju za uspoređivanje cijena, piše UGP.