Poginuo u eksploziji: Prevozio plinsku bocu i zapalio cigaretu

Vozač (41) je tijekom vožnje iz smjera Splita prema Drnišu zapalio cigaretu. Na zadnjem sjedištu automobila prevozio je plinsku bocu iz koje je curio plin...

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL -Vozač (41) je tijekom vožnje iz smjera Splita prema Drnišu zapalio cigaretu. Na zadnjem sjedištu automobila prevozio je plinsku bocu iz koje je curio plin...

Eksplozija plinske boce na stražnjem sjedalu automobila uzrok je prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak kod Ružića smrtno stradao vozač.

Kako je izvijestila policija, eksplozija je odjeknula u 16.18 sati kada je 41-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom VW Bora, splitskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Splita u smjeru Drniša, zapalio cigaretu.

– Uslijed istjecanja plina propan-butan iz kuhinjske boce, koja se nalazila na zadnjem sjedištu vozila, došlo do eksplozije unutar vozila, donosi 24.sata.hr. Uslijed toga je vozilo izletjelo izvan kolnika, gdje je udarilo u stablo i zaustavilo se – kažu u policiji.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijelo preminulog je prevezeno u Opću bolnicu Šibenik, radi obdukcije, a o ovom događaju će biti izviješteno nadležno Državno odvjetništvo u Šibeniku.

A.K.