Policija o napadu u Vukovaru: Privedeno više osoba

Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina utvrđena je sumnja kako su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska,

Jučer je priveden još jedan 20-godišnjak nad kojim je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela.

“Sva četvorica predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava za kaznena djela sudjelovanja u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo teške tjelesne ozljede i kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, dok je protiv četvrtog (20) podnesena kaznena prijava za kazneno djelo pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela”, navode iz PU.

Dodaju kako se kriminalističko istraživanje nastavlja radi utvrđivanja svih sudionika ovog događaja. Inače, ranije je uhićen i 23-godišnjak, kojem je određen istražni zatvor. Ukupno je to za sada, do srijede, pet uhićenih u sklopu istrage o napadu na maloljetnike.

Podsjetimo, u subotu navečer, 6. siječnja, skupina mladića pretukla je skupinu od šest 15-godišnjih dječaka u centru Vukovara kod mosta Jean-Michela Nicoliera. Dječacima su zadali više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela nanijevši im teške tjelesne ozljede. Neslužbeno se može čuti da su maloljetnike napali pripadnici Bad Blue Boysa, navijačke skupine zagrebačkog Dinama.

Mediji navode da je barem jedan od privedenih napadača bio pritvoren u Grčkoj te da postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego što su se obojica u prosincu vratila kućama. Policija za sada te navode nije komentirala, prenosi Večernji list.

Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade Gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.