Policija podnijela optužni prijedlog protiv SDSS-ova načelnika Borova zbog objave uvredljivog sadržaja – “Oluja zločin koji još traje”.

Protiv Zorana Baćanovića, SDSS-ova načelnika Borova, policija je podnijela optužni prijedlog zbog objave uvredljivog sadržaja o Oluji…

Baćanović, inače član SDSS-a, na svojoj Facebook stranici na dan Oluje je objavio fotomontažu na kojoj se u pozadini vidi kolona srpskih izbjeglica iz Oluje, dok su u prvome planu prosvjednici koji u rukama drže transparent na kojemu ćiriličnim pismom piše ‘Oluja – zločin koji još traje’.

Ne navodeći ime osumnjičenog Policijska uprava vukovarsko-srijemska je objavila da je, zbog osnova sumnje da je na društvenim mrežama objavio neprimjeren sadržaj povodom obilježavanja vojno redarstvene operacije Oluja, protiv 43-godišnjega muškarca podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu pa slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija navodi kako su temeljem javno dostupnih objava, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog osnova sumnje da je na društvenim mrežama objavio neprimjeren sadržaj povodom obilježavanja vojno redarstvene operacije Oluja.

screenshot- facebook-Zorana Baćanovića, SDSS-ova načelnika Borova

Objavom takvog sadržaja sumnja se da je osumnjičeni 43- godišnjak ispunio elemente protupravnih ponašanja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navodi policija i dodaje kako je zbog toga Policijska uprava vukovarsko-srijemska nadležnom sudu, protiv njega podnijela optužni prijedlog.

O svemu utvrđenom Policijska uprava vukovarsko-srijemska podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. H

D.K.