PONAŠANJE HRVATSKE ADMINISTRACIJE U HRVATSKOJ I U NJEMAČKOJ RAZLIKUJE SE KAO I U SLUČAJU PERKOVIĆ-MUSTAČ!…

S odgovaranjem hrvatskih dužnosnika iz Hrvatske na pisma iz Hrvatske imamo katastrofalna iskustva!...

Ilustracija-S odgovaranjem hrvatskih dužnosnika iz Hrvatske na pisma iz Hrvatske imamo katastrofalna iskustva!

Naše smo čitatelje izvijestili da je hrvatski umirovljeni pukovnik g. Željko Petko ovih dana u Njemačkoj, da je tamo svjedočio srpskom govoru mržnje („Ubij Hrvata da Šiptar nema brata!“), pa je o tome pismeno izvijestio hrvatsko veleposlanstvo u Stuttgarttu, te je odmah dobio kulturan, konkretan i jasan odgovor – da će hrvatska diplomacija glede toga nemilog događaja poduzeti odgovarajuće diplomatske mjere (https://www.braniteljski-portal.com/video-pukovnik-i-clan-urednistva-digao-generalni-konzulat-u-stuttgartu-na-noge-hoce-li-na-pozive-ubijanja-hrvata-reagirati-hrvatske-institucije).

Ta vijest nas je dovela do zanimljiva opažanja: hrvatski dužnosnik (g. Ivan Bulaja, konzul) promptno je odgovorio na braniteljsko pismo, ALI U NJEMAČKOJ: pismo je poslano iz Njemačke, a tamo je dostavljen i odgovor. To se ne događa u Hrvatskoj!

S odgovaranjem hrvatskih dužnosnika iz Hrvatske na pisma iz Hrvatske imamo katastrofalna iskustva! Naš Ekspertni tim je otkrio znakove da će se u prilici reforme kurikula predmeta Povijest, dijela koji se odnosi na Domovinski rat, ta povijest iskriviti, istina relativizirati a gradivo svesti na minimum, i to samo u osmom razredu osnovne škole, dok se u gimnaziji pojam Domovinskoga rata i ne spominje, nego se trpa pod „hrvatska država i društvo nakon 1990-e.“ (https://www.braniteljski-portal.com/otkrili-smo-upozorenje-svima-u-kurikulu-predmeta-povijest-nema-povijesti-domovinskoga-rata). Nadalje smo otkrili da se predsjednica Ekspertne skupine za povijest gđa snježana koren, koja radi na filozofskom fakultetu u zagrebu, a ujedno je i voditeljica je stručne radne skupine za izradu prijedloga kurikuluma povijesti u okviru kurikularne reforme o toj povijesti dogovara s jugonostalgičarima u Srbiji i Bosni i Hercegovini (https://www.braniteljski-portal.com/ekskluzivno-otkrivamo-sto-su-povjesnicari-s-filozofskog-fakulteta-u-zagrebu-radili-i-govorili-u-beogradu-na-konferenciji-ko-je-prvi-poceo-istoricari-protiv-revizionizma)!!!

Zato smo više puta pisali, postavljali upite i tražili objašnjenja, kako slijedi:

1) g. Andreju Plenkoviću (koji je i predsjednik Ekspertne radne skupine za reformu!) (https://www.braniteljski-portal.com/otvoreno-pismo-urednistva-braniteljskog-portala-predsjedniku-vlade-rh-andreju-olenkovicu; https://www.braniteljski-portal.com/ratni-zapovjednici-postavili-vazna-pitanja-andreju-plenkovicu-o-kurikulu-povijesti-domovinskoga-rata; https://www.braniteljski-portal.com/otkrili-smo-upozorenje-svima-u-kurikulu-predmeta-povijest-nema-povijesti-domovinskoga-rata; https://www.braniteljski-portal.com/ekskluzivni-dokument-miro-bulj-sluzbeno-pita-premijera-rh-andreja-plenkovica-hoce-li-u-novom-kurikulu-domovinski-rat-pocivati-na-saborskoj-deklaraciji-o-domovinskom-ratu; https://www.braniteljski-portal.com/durina-kolica),

2) ministrici znanosti i obrazovanja gđi Blaženki Divjak (https://www.braniteljski-portal.com/urednistvo-reforma-skolstva-u-rijecima-ministrice-divjak-i-saborskog-zastupnika-hasanbegovica; https://www.braniteljski-portal.com/javno-trazimo-od-ministricemzo-blazenke-divjak-zelimo-znati-tko-pise-udzbenike-povijesti), a na nju nas je upućivao i sam g. premijer Plenković , iako smo dokazali da je lagala o tom predmetu (https://www.braniteljski-portal.com/ministrica-mzo-blazenka-divjak-ne-govori-istinu-o-recenzijama-kurikula-hrvatskoga-jezika),

3) Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) (https://www.braniteljski-portal.com/je-li-hazu-od-gde-ministrice-blazenke-divjak-dobila-na-recenziju-kurikule-predmeta-povijest-i-hrvatski-jezik) , koja nam je odgovorila na dva upita (https://www.braniteljski-portal.com/hazu-transparentno-i-dokumentirano-odgovirla-braniteljskom-portalu-ocekujemo-transparentan-odgovor-i-od-ministrice-mzo-blazenke-divjak; https://www.braniteljski-portal.com/akademik-vladimir-paar-odgovorio-braniteljskom-portalu-znanstveno-vijece-za-obrazovanje-i-skolstvo-hazu-kojemu-sam-predsjednik-nije-dobilo-nikakve-kurikule-na-recenziju).

4) G. Radovanu Fuchsu savjetniku premijera za reformu školstva – kad smo otkrili da gđa Snježana Koren radi s povjesničarima iz Srbije i Bosne i Hercegovine (https://www.braniteljski-portal.com/otvoreno-pismo-g-radovanu-fuchsu-evo-sto-mi-trazimo-u-odnosu-na-sadrzaj-predmeta-povijest-u-dijelu-o-domovinskom-ratu). Ni on nam nije odgovorio.

Proistječe da na pisma odgovara HAZU, a ne odgovara hrvatska vlada, njezin predsjednik i ujedno predsjednik Ekspertne radne skupine (A. Plenković), te ministrica znanosti i obrazovanja (B. Divjak) i savjetnik predsjednika Ekspertne radne skupine (R. Fuchs).

Kratko rečeno HRVATSKI DUŽNOSNICI NI NJIHOVI SAVJETNICI NE ODGOVARAJU NA OZBILJNE I PONOVLJENE UPITE o vrlo važnim temama, kao što je pitanje povijesti Domovinskoga rata za branitelje.

A hrvatski državni dužnosnik u Njemačkoj (I. Bulaja) odgovorio je odmah!

U čemu je stvar – da hrvatska administracija radi u Njemačkoj, a ne radi u Hrvatskoj?

Je li to otkriće, šala, koincidencija, bezakonje, izdaja?

-Pa od svih ovdje spomenutih (Plenković, Divjak, Fuchs) tražimo odgovore na sva dosad postavljena pitanja, a g. Plenovića molimo da odgovori kako to da hrvatska državna administracija u Njemačkoj radi, a u Hrvatskoj ne radi.

Nekako zastrašujući previše to podsjeća na slučaj suđenja Perkoviću i Mustaču!

-Zaslužujemo i tražimo odgovor.

Uredništvo-Braniteljski portal