Popunjava se nebeska brigada ratnika: “Anđeli te u raj poveli prijatelju, jer u paklu si već bio”

Iako već tri godine nije sa nama, među braniteljima je cijeli jučerašnji dan bio posvećen rođendanskim čestitkama pokojnom Rambu, dragovoljcu Domovinskog rata i heroju obrane vukovarskog Sajmišta, piše Dnevno.hr

Siniša Mataija Rambo rodio se 03. prosinca 1965, a preminuo 09. svibnja 2020. godine. Njegova je smrt odjeknula poput bombe među prijateljima i vukovarskim suborcima koji ga opisuju kao jednog od najvećih heroja Vukovara.

U proboju spasio suborce
“U proboju, izranjavani, gladni, umorni od bitaka i hodanja kroz nepoznato, Igor i ja, leđima naslonjeni jedan na drugoga, od svega toga zaspali. Kolona krenula, mi ostali. Rambo je shvatio da nas nema, vratio se kroz kukuruz, koji nikad nije bio tako visok ko te godine. Probudio nas, digao, spasio. Stigli kolonu, stigli do slobode”, napisao je tada na Facebooku vukovarski branitelj, HOS-ovac Damir Markuš i dodao:

“Zagrlila ga hrvatska gruda za koju se toliko borio i toliko volio.”

Biranim riječima također je na njega podsjetila hrvatska književnica i vukovarska braniteljica Tanja Belobrajdić:

“Umro je Siniša Mataija. Moj prijatelj iz mladosti. Moj suborac iz ratnog Vukovara. Jedan od onih koji su sa mnom u proboju izašli iz Grada. Ne, nisam dobro rekla, ja sam s Njima izašla u proboju, da nije bilo Njih, ja bih ostala. Umro je jedan od heroja Domovinskog rata i briga me ako zvučim patetično. Jer umro je… Rambo. Popunjava se, sve više, nebeska brigada ratnika. I kako je netko napisao… Anđeli te u raj poveli prijatelju, jer u paklu si već bio.”