PORUKA ILI? Srbijanski tenkovi na samo desetak metara od velike novosadske katoličke katedrale okrenuli cijevi u katedralu…

Zanimljivo da ni episkop bački Bulović, čiji su dvori udaljeni svega nekoliko desetina metara, a koji je, svojevremeno, tražio izmještanje “Zmajevih dječjih igara” jer mu “smeta buka” prisutne djece, jučer nije imao problem sa bukom tenkova, niti sa činjenicom da su njihove cijevi bile direktno uperene na ulaz komšijske crkve...

Facebook/Srbijanski tenk sa uperenom cijevi u novosadsku katoličku katedralu

Facebook objava Novosađanina koja je zasigurno ponašanjem srbijanske vojske, uznemirila vojvođanske Hrvate…

Srbija je jučer obilježila Dan vojske i u Novom Sadu je izložila svoju gvožđuriju, tenkove čije su cijevi bile “namjerno okrenute” prema katoličkoj katedrali. Tenkovi su tu ispred katoličke katedrale stajali nekoliko dana kao izložbeno naoružanje srbije. Svakako nije ni red, ali niti način (ukoliko ne postoji namjera!?) da se cijevi srpskih tenkova okreću prema katoličkoj katedrali u koju ulaze katolički vjernici.

Možda ovo nije ni slučajno, jer su u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, upravo agresorski srpski i JNA tenkovi u obrambenom Domovinskom ratu, najčešće  bljuvali vatru na katoličke sakralne objekte koji su im bili jako česte mete, posebice kad u blizini nije bilo hrvatskih branitelja, pa su bez straha da će ih se uništiti, trenirali gađanje na Hrvatskim crkvenim i civilnim objektima koje su do temelja rušili kako bi utrli katoličanstvo na prostoru RH.

Obzirom da srbi jako dobro znaju kako su prošli u svojoj velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, sad se “iživljavaju” na novosadskom trgu pred katoličkom katedralom jer znaju da im nitko neće ništa. Ali bi ih se svakako moralo diplomatskom notom upitati, zašto su to uradili.

Toliko je pravoslavnih objekata po hrvatskoj i obilježavaju se mnoge obljetnice iz pobjedničkog obrambenog Domovinskog rata, ali nikad hrvatski tenk nije stao pred pravoslavnu crkvu i nedaj Bože, ostao tako s uperenom cijevi u istu. Kako bi se tada osjećali pravoslavni vjernici? No Hrvatska je civilizirana zemlja, a njena je vojska iznikla iz Domovinskog rata, članica je EU i NATO- te je sad respektabilna vojna sila u ovom dijelu Europe i ne pada joj na pamet da na tako brutalan način plaši nevine civile, kao što je to slučaj srpskih tenkova ispred novosadske katedrale s uperenim cijevima u katedralu.

“Prilikom jučerašnjeg obilježavanja Dana Vojske Srbije u Novom Sadu, cijevi prisutnih tenkova, smještenih na svega desetak metara od velike novosadske katoličke katedrale, bile su neko vrijeme, izravno uperene na ulaz u ovu novosadsku crkvu.

Ne znam da li je ova naredba plod moždanih aktivnosti ministra vojnog Vulina ili Vulinovog ‘vrhovnog komandanta’, ali znam da bi obojica udarila u kuknjavu, digli dreku do neba i putem svojih nacifikovanih tabloida i televizija slali kletve i prijetnje, da su, na primjer, tenkovi u Zagrebu, Sarajevu ili Prištini stali tik pred najveću srpsku pravoslavnu crkvu, sa uperenim cijevima na nju.

Facebook objava Novosađanina koja je zasigurno ponašanjem srbijanske vojske, uznemirila vojvođanske Hrvate…

Zanimljivo da ni episkop bački Bulović, čiji su dvori udaljeni svega nekoliko desetina metara, a koji je, svojevremeno, tražio izmještanje “Zmajevih dječjih igara” jer mu “smeta buka” prisutne djece, jučer nije imao problem sa bukom tenkova, niti sa činjenicom da su njihove cijevi bile direktno uperene na ulaz komšijske crkve. Ovaj potez srpskih vlasti u višenacionalnom Novom Sadu očituje ili totalni idiotizam, ili ekstremnu bahatost, ili fašistoidni um. A ponajprije će biti da je ‘tri u jedan’!”, požalio se ovaj Vojvođanin, srbin kojemu je sve ovo, kako je napisao, totalna idiotarija…

Facebook

A.K.

Comments are closed.