Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Bartulicu jer nije prijavio dvije tvrtke

Foto:Screenshot/NovaTV

 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je kaznilo saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stephena Nikolu Bartulicu jer u tri imovinske kartice iz 2015., 2020. i 2021. godine nije prijavio svoju i supruginu tvrtku.

Povjerenstvo je utvrdilo da u imovinskoj kartici iz 2015. nije upisao trgovačko društvo koje je tada bilo u vlasništvu njegove supruge, a zove se Servimus d.o.o.

U druge imovinske kartice iz 2020. i 2021. nije upisao trgovačko društvo koje je tada bilo u njegovom vlasništvu. Radi se o firmi Pio consulting d.o.o.

Radi toga, Povjerenstvo je izreklo novčanu sankciju u iznosu 530 eura u jednoj rati.

Iz Povjerenstva su istaknuli kako se radi o povredi članka 8 i 9 u svezi sa člankom 27. Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, a taj zakon je bio na snazi do 25.12.2021. godine, piše HRT.

– Obzirom da u dvije imovinske kartice nije naveo vlasništvo nad društvom Ppio consulting j.d.o.o, obzirom na činjenicu da u kartici od 16.3. nije prijavio poslovne udjele u trgovačkom društvu Servimus d.o.o., koje trguje kao trgovačko društvo od 2016. u stečaju, dovodi ga u povredu navedenih odredbi zakona, kazala je Aleksandra Jozić-Ileković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Rekao je kako je tražio mišljenje Povjerenstva te da mu je ono tada priznalo da u nekim dijelovima postojeći zakon nije do kraja jasan i da će oni tražiti izmjene.

Bartulica je naglasio kako se tvrtka Servimus d.o.o. ugasila prije deset godina, a druga tvrtka, Pio consulting d.o.o. je aktivna, no novac ne prolazi kroz račun te je nije na vrijeme prenio na ženu.

Istaknuo je da od kad djeluje u politici nikad nije bio na položaju gdje se odlučuje o javnom novcu.

– Ovdje se radi o administrativnoj stvari gdje na vrijeme nisu uvedene tvrtke koje su pasivne, nisu poslovale, no bio sam kasnije dužan prijaviti da sam prenio onu drugu na ženu, izjavio je Bartulica.

Njegovi odvjetnici su mu savjetovali da se žali na ovu odluku i to će učiniti.

– Svjestan sam da sam postao mnogima meta i smetnja, to je tako u politici. Svaki pokušaj da se mene na neki način zastraši neće uspjeti. I dalje ću djelovati kako sam krenuo, izjavio je.

Najnovije

Stipo Mlinarić Ćipe: U Domovinskom pokretu nema razdora

Foto:HTV/HRT   Gost emisije "Nedjeljom u dva" je zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe. Kako se DP snalazi u vlasti? Zašto su često akteri političkih afera...

Biblijska poruka 24.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ime je program – rođenje Ivana Krstitelja

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Lk 1, 57-66.80 Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno...

Njemačka želi zabraniti AfD

Foto:Pixabay   Alternativa za Njemačku (AfD), sada druga najpopularnija stranka u zemlji, približava se zabrani. Zastupnik demokršćana (CDU) Marko Vanderwitz kaže da ima dovoljno zastupnika na...

Orban stavlja migracije u središte mađarskog predsjedanja EU-om

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je njemačkim medijima da pitanje migracija želi staviti u središte predstojećeg mađarskog predsjedanja Europskom unijom.   Orban je rekao medijskoj skupini...

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Imotskom

Foto:Hod za život   U subotu se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo na  jugu Hrvatske, u...