Poznati liječnik: Sudac je McGregora spasio teške ozljede mozga

McGregor je nakon meča tvrdio kako je zaslužio da mu sudac dozvoli nastavak meča i odlazak do posljednjeg gonga, iako je dvije runde dobivao teške batine te više nije uspijevao ni na koji način uzvratiti...

Jedan od najiskusnijih svjetskih boksačkih liječnika, Darragh O’Carroll, je prokomentirao prekid boksačkog meča Floyda Mayweathera Jr. i Conora McGregor te je u potpunosti podržao odluku suca.

Darragh O’Carroll je odradio posao liječnika pored ringa u mnogim velikim boksačkim mečevima, pa je iz tog razloga relevantna osoba za prokomentirati odluku suca Roberta Byrda, koji je u desetoj rundi prekinuo meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera Jr. Mnogi su, uključujući i Irca, smatrali kako je on toga odradio prerano, no ne i O’Carroll.

“Byrdova odluka o prekidu nije bazirana na znakovima umora, nego na znakovima traumatske ozljede mozga. Ataksija, vrtoglavica i gubitak balansa su dokazi toga. Umor može uzrokovati spore pokrete, no nikako ovako lošu koordinaciju kao što je viđena kod McGregora u desetoj rundi. To je uvijek rezultat ozljede mozda, a ne umora. Dozvoliti takvom borcu da nastavi bi bilo izuzetno neodgovorno”, izjava je ovog cijenjenog liječnika.

McGregor je nakon meča tvrdio kako je zaslužio da mu sudac dozvoli nastavak meča i odlazak do posljednjeg gonga, iako je dvije runde dobivao teške batine te više nije uspijevao ni na koji način uzvratiti.

D.J.