Pravoslavna crkva (SPC)u Daruvaru najavila mise za vrijeme Uskrsa…

Crkva Svetih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora u Daruvaru imat će redovno bogosluženje za Veliki Petak i Vaskrs...

Za proslavu Uskrsa u Crkvi Svetih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora u Daruvaru najavljena je misa na Veliki petak i u nedjelju na sam dan Uskrsa…

U velikom tjednu Crkva je će biti svakodnevno otvorena od 08.00 do 18.00 sati za privatne molitve vjernika koji su prilikom ulaska u crkvu dužni držati se svih uputa civilnih vlasti s ciljem sprječavanja širenja bolesti COVID-19 i nemaju simptome respiratornih infekcija. Uobičajeno iskazivanje poštovanja ikonama u vrijeme korone prakticira se samo klanjanjem bez ljubljenja ikona”, obavijestio je vjernike paroh daruvarski Đorđe Ostojić.

U crkvi će kažu, bitiredovno sprovođene pojačane mjere čišćenja i dezinfekcije.

Crkva Svetih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora u Daruvaru imat će redovno bogosluženje za Veliki Petak i Vaskrs, pridržavajući se svih odredbi o okupljanju, pazeći da u crkvi istovremeno ne bude više od 5 osoba i da se drži međusobni razmak od minimalno 2 metra.

Foto: radiodaruvar

Na Veliki Petak 17. 4. 2020. od 15.00 do 18.00 i na Veliku Subotu 18. 4. 2020. od 08.00 do 18.00 Plaštanica (platno sa prikazom mrtvog Isusa Hrista skinutoga sa krsta) će biti izložena u crkvi da bi se vjernici mogli pokloniti i moliti se.

“Na Uaskrs 19. 4. 2020. i u danima Svijetle sedmice vjernici će moći iz crkve uzeti po jedno posvećeno jaje radi blagoslova svoga doma”, objavio je paroh Ostojić, u čestiku  Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!

L.K.Vezane vijesti;

Posveta don Josipu Delašu: Žita neće biti dosta a kukolja ne manjka…