Precizno i razarajuće! (VIDEO) Prošlo je deset godina od najpoznatijeg udarca nogom i nokauta u MMA povijesti

Pogledajte kako se UFC prisjetio ovog udarca i uživajte u nezaboravnoj Spiderovoj genijalnosti...

Postoji više razloga zašto mnogi Andersona Silvu smatraju najvećim MMA borcem svih vremena…

Anderson Silva možda nije najveći MMA borac svih vremena. Zapravo, ne postoje neki kriteriji po kojima se to može odrediti niti itko ima toliko savršenu dugu karijeru da ga se takvim može bez pogovora smatrati. No, da je jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih, to mu nitko ne može osporiti. Godinama je oduševljavao svojim stilom borbe i načinima na koji je završavao ispite koji su stavljani pred njega. Onaj najpoznatiji i najviše puta u insertima ponavljani potez doživio je Vitor Belfort.

Dogodilo se to na današnji dan prije točno deset godina, na UFC 126 priredbi. Rijetka je to situacija da je između dva brazilska borca bilo toliko zle krvi i netrpeljivosti kao između njih dvojice. Već prije borbe odradili su sučeljavanje koje je također ušlo u povijest, a u borbi je Silva izveo potez koji će se s jednakim oduševljenjem vjerojatno gledati i za deset ili dvadeset godina.

Tek tri i pol minute prve runde trebalo je proći do jednog od najpoznatijih udaraca u MMA povijesti, prednjeg udarca nogom u Belfortovu bradu. Strašan munjevit trzaj i nevjerojatna brzina samog udarca bilo je nešto što nitko nije očekivao. Mnogi su kasnije pokušavali nešto slično, ali ovom savršenstvu blizu je došao tek Lyoto Machida udarcem kojim je pokosio Randyja Couturea.

Pogledajte kako se UFC prisjetio ovog udarca i uživajte u nezaboravnoj Spiderovoj genijalnosti…

D.J.