Predsjednica pokroviteljica viteškog spektakla u Pakoštanima

Veliko finale, završnica Dana Vitezova Vranskih održat će u nedjelju 20.kolovoza u Pakoštanima gdje će biti upriličen pravi scenski spektakl na moru...

Izvor slike: pakostane.hr

Veliko finale, završnica Dana Vitezova Vranskih održat će u nedjelju 20.kolovoza u Pakoštanima gdje će biti upriličen pravi scenski spektakl na moru

Udruga Vitezova vranskih u suradnji s pakoštanskom općinom i turističkom zajednicom i ove godine organizira veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom “Dani vitezova vranskih” koji će se održati 18. i 19. kolovoza u Vrani te 20. kolovoza u Pakoštanima.

U petak i subotu cijeli spektakl odvijat će se uz zidine novootvorenog hotela baštine Maškovića hana, gdje će biti postavljeni viteški tabori uz sudjelovanje više od 400 kostimiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Mnogobrojni zanati, radionice, gastronomija doprinijet će jedinstvenom ugođaju srednjovjekovnog prikaza Vrane koja je u to vrijeme imala svoje zlatno doba, priopćio je u ponedjeljak organizator.

Veliko finale, završnica Dana Vitezova Vranskih održat će u nedjelju 20.kolovoza u Pakoštanima gdje će biti upriličen pravi scenski spektakl na moru – velika pomorska noćna bitka. U bitci će sudjelovati drveni brodovi, a posjetitelji će moći uživati u svjetlosno-zvučnim efektima, vatrenim strijelama, topovima, katapultima, vatrometu.

Dani Vitezova vranskih po svom obimu i tematici koju obrađuju predstavljaju jednu od najvećih manifestacija povijesne tematike na ovim prostorima, a sami prikazi noćnih bitaka po ocjenama sudionika su najatraktivnije kostimirane scene borbi na otvorenome u Hrvatskoj.

Ovogodišnji Dani Vitezova vranskih održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

D.J