Predsjednica u Australiji dočekana kao kraljica, podigli joj i spomen ploču

Njezina prva postaja bio je Hrvatski katolički centar sv. Nikola Tavelić u Sydneyu, gdje je Grabar-Kitarović bila na svetoj misi...

Grabar-Kitarović je prva koja je nakon pokojnog dr. Franje Tuđmana posjetila iseljeništvo u Australiji

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u službenom je posjetu Australiji.

Njezina prva postaja bio je Hrvatski katolički centar sv. Nikola Tavelić u Sydneyu, gdje je Grabar-Kitarović bila na svetoj misi.

Predsjednici u čast podignuta je i spomen-ploča.

“Spomen ploču otkrila je Njezina ekscelencija Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, u čast svog državničkog posjeta Australiji i izgradnje drugog dijela doma za umirovljenike ‘Kardinal Stepinac’”, piše na ploči.

Dočekana je, malo je reći, kao kraljica. Pljesku, oduševljenju i ovacijama nije bilo kraja. Grabar-Kitarović je prva koja je nakon pokojnog dr. Franje Tuđmana posjetila iseljeništvo u Australiji, što je i spomenuto pri uvodnom govoru, a što je izazvalo skandiranje pokojnom predsjedniku.

“Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani, dragi australski prijatelji, hvala vam od srca na ovako srdačnom i toplom dočeku ovdje na prvoj postaji mojega službenog puta, odnosno državnog posjeta Australiji i Novom Zelandu, u kojem je naglasak upravo na vama, hrvatskim iseljenicima, na tome kako živi hrvatska iseljenička zajednica, i kako bismo povezali još više Hrvatsku, Hrvatsku koja živi u domovini Hrvatskoj, Hrvati u BiH, jer i BiH je domovina hrvatskog naroda, i sve vas ovdje diljem svijeta”, rekla je Predsjednica okupljenima.

A.K