PREDSJEDNIČKI KANDIDAT GORAN JURIŠIĆ: Hvala Braniteljskom portalu i g. M. Pavkoviću, predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. na pitanjima, izvolite, moji odgovori po redoslijedu postavljenih pitanja…

https://www.facebook.com/jurisicazapredsjednika/posts/487628658631461

Hvala Braniteljskom portalu i g. M. Pavkoviću, predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. na pitanjima, izvolite, moji odgovori po redoslijedu postavljenih pitanja, a na Vašoj savjesti je, hoćete li moje odgovore objaviti na Vašem cijenjenom portalu:…

1. Za vrijeme hrvatskog obrambenog domovinskog rata sam bio u Hrvatskoj, u redovima hrvatskih branitelja, javio sam se u obranu domovine kao dragovoljac 1991. godine, ali naše vlasti nisu imali dovoljno oružje pa su me poslali kući, i onda sam u rujnu 1991. mobiliziran u Zbor narodne garde, a 1995. bio sam sudionik vojno-redarstvene oslobodilačke operacije Bljesak; između mog angažmana kao hrvatskog branitelja sam studirao povijesti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; kraće vrijeme, oko pola godine sam proveo za vrijeme rata u inozemstvu, od jeseni 1993. do zime 1994., jedan semestar na studiju germanistike na Freie Universität u Berlinu, i iako su mi Nijemci nudili produžetak stipendije, odbio sam kako bih opet mogao se stavit na raspolaganje u obrani Hrvatske domovine.

2. Stvaranju hrvatske države pripomogao sam kao hrvatski branitelj, i kao član i dužnosnik hrvatske državotvorne stranke HSP pod vodstvom njenog predsjednika Dobroslava Parage, i poslije u stranci HSP 1861. nakon što je Predsjednik Tuđman oteo parlamentarni HSP i dao je u ruke njenim uzurpatorima i njegovim kao i doušnicima KOS JNA. Uspostavi i obrani hrvatske države sam pomogao i kroz povijesnu istinu braneći hrvatsko državno pravo koje je utemeljio Otac domovine Ante Starčević, i pišući knjigu o povijesti domovinskog rata koju sam uspio objaviti tek 2018. godine, pošto nisam privilegiran niti bogat, nakladničke kuće u Zagrebu nisu bile zainteresirane za istinu, ali je moja knjiga ipak objavljena u Zagrebu, 2018. godine, i ima 1.127 stranica teksta, podijeljena u knjigu I i knjigu II u kojima je riječ o povijesnim uzrocima i uzročno-posljedičnim vezama uspostave hrvatske države i njene obrane, pod naslovom “HRVATSKA I HRVATSKI NAROD U RATU ZA NEZAVISNOST I OPSTANAK 1991.” (ISBN 978-953-97922-3-5 Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.)

3. Diplomatsku školu Mate Granića nisam prošao jer u njoj kao Hrvat ne bih mogao biti primljen, osim da sam spreman raditi protiv hrvatskih interesa, u tu “školu” se primaju samo djeca i unuci partizana i komunista, a ja sam unuk ustaša i domobrana.

4. Član Udbe kao oficir ili doušnik i Saveza komunista nisam bio, i to dodatno jamčim s potpisanom Nedužnicom koja je ovjerena kod javnog bilježnika, i objavljena na stranici www.neduznica.com

5. Za hrvatske stradalnike i branitelje Domovinskog rata učiniti ću sve što je u mojim mogućnosti ukoliko postanem Hrvatski predsjednik, a do sada sam učinio to da sam uvijek o njima pisao istinu, i podupirao ih moralno-politički.

6. Oboljelog vukovarskog ratnika Tomislava Merčepa bih kao PRH abolirao ako bi on zatražio aboliciju, jer abolicija znači priznanje krivnje za djelo za koje je pravomoćno osuđen.

7. Do danas još nemamo pravomoćno osuđenih ratnih profitera, ne zato što ih ne bi bilo nego zato što HDZ i SDP nisu htjeli da budu procesuirani, i to su aktivno vladajući bivši komunisti sprečavali. Što se mene tiče, neka budu svi procesuirani za korupciju, zlouporabu položaja i ratno profiterstvo, i ukradena imovina vraćena natrag u portfelj hrvatskog naroda.

8. Spomenik ratnom zločincu i četniku Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu, koji je 2. svibnja 1991. zaklao šest ranjenih hrvatskih redarstvenika bih dao srušiti, kao vrhovnik HV bih inženjerijskoj jedinici izdao zapovijed da taj sramotni spomenik sruši s bagerom ili da ga demontira s dizalicom i baci na smetlište povijesti.

9. Ne bih se založio kao PRH za tematsku sjednicu u Europskom parlamentu, ne u Bruxellesu, nego u Strasbourgu, o istini o hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kako ga je Predsjednik Tuđman nazvao, a ja ga zovem Ratom za hrvatsku nezavisnost i slobodu koji je bio jugoslavenska i velikosrpska agresija, jer sam protiv članstva Hrvatske u Europskoj uniji i zalažem se za izlazak iz članstva, stoga moj predizborni program sadrži točku CROexit ili raspisivanje narodnog referenduma o članstvu u EU. Kao PRH bih diplomatskim putem i javno iznosio istinu o hrvatskom obrambenom domovinskom ratu, i potiskivao bih protuhrvatsku propagandu, svaki dan.

10. Ratnu odštetu od Srbije kao prvo treba uopće postaviti Beogradu, što ja mislim učiniti, i to uz ultimatum, a u slučaju odbijanja ili prešućivanja hrvatskog zahtjeva bih raskinuo diplomatske odnose s Republikom Srbijom, i prebio bi državni dug RH s iznosom ratne odštete Srbije Hrvatskoj u visini od 50 milijarda EUR. Kao PRH bih po cijelom svijetu razglasio, da Srbija mora Hrvatskoj platiti ratnu odštetu, i to hrvatskim žrtvama i njihovim obiteljima, i Republici Hrvatskoj. Hoće li se Srbija nama ispričati u tom slučaju ili ne nije naš problem već je to na njihovom obrazu. Isprika je lijepa, a mi Hrvati hoćemo isplatu, a ne neiskrene isprike!

12. Uveo bih u škole predmet Hrvatski domovinski rat, a uz to bih uveo predmet Hrvatsko domoljublje.

13. Hrvatskim braniteljima koje ni metak nije okrznuo odnosno koji su imali “sreću” da ne budu ranjeni ne bih pomogao, jer im pomoć ne treba.

14. Samo teška bolest bi me natjerala da usred mandata podnesem ostavku. Moja je dužnost i čast kao PRH da petogodišnji narodni mandat odradim od prve do posljednje sekunde mandata.

15. Založio bih se za zakon o podrijetlu imovine, i to raspisivanjem referenduma. 16. Moj program HRVATSKA IZNAD SVEGA sadrži točku o raspisivanju referenduma o lustraciji titoista, bivših srpskih pobunjenika i ratnih profitera.

Predsjednički kandidat Goran Jurišić, prof., voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, Zagreb, 10. 11. 2019.

Bog i Hrvati, Hrvatska Hrvatima!

PS: Vidi članak na Braniteljskom portalu:

https://www.braniteljski-portal.com/pitanja-za-jurisnike-na…


Zanimljivo je da su na pitanja do sada odgovorili samo dvojica predsjedničkih kandidata dok ostali sa figom u džepu čekaju da ih narod bira i da budu izabrani, ali se trebaju i moraju izjasniti javno o ovim postavljenim pitanjima u kojima nema kalkuliranja, već isključiv stav predsjedničkih kandidata o zaštiti državnih interesa te zaštiti dostojanstva obrambenog Domovinskog rata i hrvatskih branitelja te stava prema srpskom agresoru i velikosrpskoj politici koja je i danas na djelu uz infatilnu politiku koja se trenutno vodi u Hrvatskoj.

Čekamo da se izjasne i drugi kandidati a sve njihove odgovore će Braniteljski portal bez ikakve cenzure objaviti, jer ISTINA OSLOBAĐA!

Pitamo se gdje su drugi predsjednički kandidati a poglavito oni koje guraju tzv. velike političke stranke ili ih ova tematika ne zanima?

Uredio-M.M. Viribus unitis


PITANJA ZA JURIŠNIKE NA PANTOVČAK!…Sramotno je da se kampanja vodi na osobnoj razini i da se zaobilaze oni koji su stvarali hrvatsku državu…