Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un poželio Trumpu brzi oporavak…

Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un poželio je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da se što prije oporavi od zaraze koronavirusom, te se je tako pridružio čelnicima brojnih zemalja koji su uputili podršku Trumpu, nakon što je objavljeno  da su na testiranju Donald i Melanija Trump pozitivni na novi koronavirus

 Predsjednik Kim Jong Un uputio je tople pozdrave Trumpu i njegovoj supruzi Melaniji, te je izrazio nadu da će se što prije oporaviti od zaraze koronavirusom, objavili su u subotu sjevernokorejski državni mediji. 

Američki predsjednik Donald Trump u lipnju mjesecu prošle godine doputovao u Demilitariziranu zonu (DMZ) između dviju Koreja gdje se sastao sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom. Iako su se dvojica čelnika srela na liniji razgraničenja, Kim Jong Un je Trumpa pozvao da s njim prošeće duž granice i da ju zajedno prijeđu. Trump je tako postao prvi američki predsjednik koji je ušao u sjevernu Koreju.

Kim je tad Trumpu rekao da mu je drago ponovno ga vidjeti i da nije očekivao da će ga sresti na ovom mjestu. Nakon što su odradili kratku šetnju preko granice, Trump je Kima pozvao u Bijelu kuću.

Nakon tog povijesnog trenutka prošle godine, Trump je rekao kako je ponosan što je prešao liniju. Još je jednom Kimu zahvalio na sastanku i dodao da bi mediji pisali loše o njemu u slučaju da se Kim nije pojavio na ovom susretu, ali budući da je, to je izgledalo dobro.

“Ovo bi mogao biti povijesni trenutak, a čini mi se da i je”, rekao je Trump i dodao kako misli da odnos koji su njih dvojica razvili ima veliko značenje za velik broj ljudi.

Iako susret Trumpa i Kim Jong Una 2018. godine u Singapuru nije donio željene rezultate kad je u pitanju denuklearizacija korejskog poluotoka, dvojica čelnika nastavili su razmjenjivati poruke i pisma.
Trump se obratio putem svog twittera poručivš da je obolio od koronavirusa (COVID19) te da će sve biti u redu, započet će karantenu i  to ćemo zajedno proći, poručio je.
U svom drugom tweetu Trump je poručio da sve ide dobro  i zahvalio svima na brizi.
T.H.