FOTO-VIDEO Predsjednik UFC-a Dana White”teška srca”priznao da je Stipe Miočić najbolji teškaš svih vremena!

Amerikanac hrvatskih gena Stipe Miočić...Nakon što je Stipe brutalno nokautirao Daniela Cormiera i vratio pojas, čak je i predsjednik UFC-a morao nevoljko i teška srca priznati da je Miočić najbolji na svijetu ikada...

Foto-twitter-screenshot

Nakon što je Stipe Miočić noćas na UFC-u 241 žestoko porazio Daniela Cormiera i vratio pojas teške kategorije u svoje vlasništvo predsjednik UFC-a Dana White više nije imao izbora te je (teška srca) morao priznati kako je borac iz Clevelanda najbolji teškaš u povijesti ovog športa…

Amerikanac hrvatskih gena Stipe Miočić je u glavnoj borbi PPV priredbe u kalifornijskom Anaheimu uvjerljivim i brutalnim nokautom pobijedio Cormiera u četvrtoj rundi i osvetio mu se za slučajan poraz s UFC-a 226 na kojem mu je “DC” prošle godine preuzeo titulu prvaka.

White je na press konferenciji nakon eventa otkrio kako je UFC 241 srušio rekord zarade po prodaji ulaznica za MMA u saveznoj državi Kaliforniji. Šef je također potvrdio i da je Miočić za pobjedu nagrađen bonusom od 50 tisuća dolara, a zatim se osvrnuo na sam meč.

“Kada je Stipe u kavezu čekao da Cormier izađe vidjelo se da je u sjajnoj formi, mentalno je bio spreman za ovu borbu, primio je sve moguće udarce i ostao u borbi. I onda, tko god mu je u kutu rekao da počne gađati u tijelo je genijalac. Nevjerojatna borba”, rekao je White.

Zna se da je Cormier pri kraju karijere te da mu je i ovo možda bio posljednji nastup u UFC-u. White je priznao da jednog od najvećih boraca u sportu i dalje želi zadržati na “rosteru.”

“Ne želim da se Cormier umirovi, kaže White

Nakon što je Stipe brutalno nokautirao Daniela Cormiera i vratio pojas, čak je i predsjednik UFC-a morao nevoljko i teška srca priznati da je Miočić najbolji teškaš na svijetu ikada.

I dalje mislim da je jedan od najboljih boraca na svijetu. Pogledajte njegov večerašnji nastup. Stipe je jedan od najvećih teškaša ikad. Ima najviše obrana naslova. Pogledajte samo ljude koje je pobijedio, stvari koje je napravio i kako je ova borba izgledala.”

-FOTO-VIDEO -VELIČANSTVENA POBJEDA HRVATSKOG GOROSTASA: MIOČIĆ JE PONOVNO UFC-OV PRVAK! STIPE BRUTALNO NOKAUTIRAO DC-A Cormier je dobio takve batine da će ih pamtiti cijeli život!…

Miočić je prije gubitka titule prošle godine srušio rekord u obrani naslova s tri uzastopne pobjede kao prvak. Budući da Miočić UFC-u marketinški (“cirkusant”)nije najbolji izbor za prvaka, White ga nikada nije htio nazvati najboljim teškašem u povijesti, ali sada više nije imao izbora. Nakon što je upitan je li Stipe teškaški GOAT White je na trenutak zastao i onda potvrdio.

Da, valjda jest (najbolji teškaš svih vremena.)

Sljedeći izazivač u teškoj kategoriji definitivno bi trebao biti Francis Ngannou koji je impresivnim pobjedama u posljednje tri borbe zaslužio novu borbu za pojas. White nije htio potvrditi da će “Predator” sada dobiti revanš protiv Miočića koji ga je već davno premlatio ,jer postoji šansa da će Cormier i Miočić “odmah odraditi trilogijski meč u što je teško povjerovati, jer će Cornieru od batina koje je noćas dobio od Miočića, trebati najmanje godinu dana da se oporavi.”…

“Morat ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. Želi li Cormier treću borbu protiv Miočića, je li Miočić zainteresiran za Ngannoua, kojeg je Miočić već pobijedio ili želi dati Cormieru treću borbu. Ne znam, postoji puno opcija.Nemoguće je u ovom trenutku reći što će se dogoditi u toj diviziji, kaže, očito razočaran ishodom noćašnje borbe Dana White.”

Valja napomenuti kako Danielu Cornieru treba izraziti veliko poštovanje kao borcu i športašu koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri uradio nemoguće stvari i skoro postao ikonom UFC-a , sve do jutrošnjeg revanš meča, kad ga je Stipe Miočić u lavovskoj borbi, nadmudrio i na kraju u četvrtoj rundi završio brutalnim nokautom ili prekidom.

Do tada će Miočić dalje biti sa svojom dragovoljnom vatrogasnom ekipom i pomagati ljudima u nevolji, kao vatrogasac volonter.

Kako će se dalje stvari posložiti , treba prepustiti vremenu i vidjeti tko e sad sve pozvati Miočića u Octogon, a lista i nije tako duga, tek njih nekoliko bi možda bilo u stanju suprostaviti ovom gorostasu hrvatskih gena koji se vratio na najoriginalniji način, način koji ledi krv u žilama svim njegovim sventualnim izazivačima. Do tada će Mioćić dalje biti sa svojom dragovoljnom vatrogasnom ekipom i pomagati ljudima u nevolji, kao vatrogasac volonter.

D.J.