Utorak, 16. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Predsjednik Vlade i Ministar obrane u posjetu vojarni u Sinju i Zemuniku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom zbora Mirkom Šundovom bio je na svečanom otvorenju vojarne te je obišao prostor vojarne u kojoj će biti smješteno 250 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade (GMBR) Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH.

“Kao što smo planirali i najavljivali, hrvatska vojska se vratila u viteški grad Sinj”, rekao je Krstičević te dodao da se imenom vojarne odaje počast svim našim braniteljima iz sinjske krajine čuvajući sjećanje na Domovinski rat.

“Oluja se izučava u američkim vojnim školama, ona je promijenila povijest zaslugom hrvatske vojske, njezina vodstva. Ničega danas ne bi bilo bez motiviranih ljudi u vojsci”.

“Napuštamo koncept putujuće vojske. U 21. stoljeću ne smijemo biti u šumama, nego hrvatska vojska mora biti uz hrvatski narod”.

Uređenjem vojarne, uz vježbalište, povećat će se kapaciteti za smještaj te provedbu obuke ročnika i pričuvnog sastava.

Premijer Andrej Planković rekao je da je danas važan dan u ispunjavanju ciljeva programa vlade, osobito kada je riječ o približavanju vojske hrvatskom narodu.

“Potrebno je vratiti vojsku u pojedine hrvatske gradove i u sigurnosnom, i tradicionalnom i gospodarskom smislu. Ova inicijativa, da se vojska opet vrati u Vukovar, Sinj, Varaždin i Ploče, hvalevrijedna je i korisna i pridonijet će boljem funkcioniranju i rasporedu Oružanih snaga unutar RH”.

U Sinju će biti smještena inženjerijska bojna gardijske mehanizirane brigade hrvatske kopnene vojske s ukupno 250 pripadnika.

Premijer Plenković u pratnji ministra obrane Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova posjetio je i 93. zrakoplovnu bazu HRZ-a i PZO-a u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Susreo se s pripadnicima zračnih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH koje sudjeluju u gašenju požara.

Najnovije

Australija: napad nožem na asirsku crkvu teroristički čin

Foto.Pixabay   Australska policija u utorak je priopćila da je napad nožem na biskupa asirske crkve i neke sljedbenike u Sydneyu bio teroristički čin motiviran navodnim...

Biblijska poruka 16.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isus – Ja sam kruh života

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,30-35 Reče im Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s...

SAD: Donji dom Kongresa glasat će odvojeno o pomoći Izraelu i Ukrajini

Foto:Pixabay   Američki Zastupnički dom idući će tjedan odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, najavio je u ponedjeljak republikanac Mike Johnson, više od dva mjeseca...

Radić: Glas za MOST i ostale stranke proizašle iz krila DP-a bit će bačen glas, ali ne u smeće – to će biti glas...

Foto:Domovinski pokret   Kandidati Domovinskog pokreta IV. izborne jedinice, na čelu s Marijem Radićem na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve građane da u srijedu...

Ante Deur: Vjera, obitelj, domovina!

Ante Deur, hrvatski dragovoljac koji je prošao sva bojišta, od Vukovara, preko Kupresa do pobjedničke Oluje.   Ratne traume mu liječila mnogobrojna obitelj. Naime, supruga Duvanjka...