VIDEO Predsjednik RH Zoran Milanović: ‘Vojska neće pomagati policiji u hvatanju onih koji krše samoizolaciju’…

U šatorima će biti oko 270 kreveta, a služit će za prihvat oboljelih... 

foto-screenshot
Predsjednik RH Zoran Milanović: ‘Vojska neće pomagati policiji u hvatanju onih koji krše samoizolaciju’…

Milanović: Nisam za potpunu karantenu ni manje plaće Kazao je da u ovom trenutku ne vidi niti mogućnost niti potrebu prekida rada Sabora. – Ako bi do toga došlo, onda će državom upravljati dvije osobe. Ali ponavljam ne vidim se još u toj ulozi – dodao je

Došao sam se osobno uvjeriti u nešto što znam da je vojska u stanju napraviti u vrlo kratkom roku. Zadatak je postavljen, izvršen i nadam se da neće biti prave potrebe za testiranjem svih ovih kapaciteta, poručio je u subotu predsjednik države Zoran Milanović prilikom obilaska šatora koje je Hrvatska vojska postavila ispred KB Dubrava.

U šatorima će biti oko 270 kreveta, a služit će za prihvat oboljelih. 

Ravnatelj KB Dubrava istaknuo je kako su svi pacijenti evakuirani i smješteni u druge bolnice. Do sada je potvrđena zaraza, dodao je, kod četiri liječnika i jedne medicinske sestre, a 50-ak ih je u izolaciji.

Milanović ne smatra da bi u ovom trenutku vojska trebala pomagati na ulicama policajcima u nadzoru onih koji krše samoizolaciju, kao ni da bi trebalo sve zatvoriti i državu staviti u karantenu, donosi 24.sata.hr.

G.S.