Predsjedništvo SDP-a o podizanju kredita u iznosu od šest milijuna kuna mimo procedure…

Na nagađanja da bi zbog toga mogli odgovarati glavni tajnik stranke Zvane Brumnić i poslovni direktor Nikša Vukas, odgovorio je - "Ne znam, vidjet ćemo"...

Foto/Fah-Predrag Matić

Autor-Hina

Kredit od šest milijuna kuna koji je SDP u lipnju podignuo mimo znanja najviših stranačkih tijela,  trebao bi, kako se neslužbeno doznaje, biti tema rasprave SDP-ova Predsjedništva koje je u utorak popodne počelo zasjedati u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Riječ je o kreditu koji je SDP podignuo u Erste banci i za koji je založio dio stranačke imovine.

Uoči sjednice Predsjedništva stranke Romana Jerković i Ivo Jelušić odgovorili su novinarima kako su znali za kredit i kako smatraju da je “sporno” što ga se podiglo mimo procedure propisane statutom SDP-a.

Odluka o kreditu donesena je mimo odluke SDP-ova Predsjedništva, čime je prekršen statut stranke, potvrdio je u izjavi novinarima Jelušić.

Na nagađanja da bi zbog toga mogli odgovarati glavni tajnik stranke Zvane Brumnić i poslovni direktor Nikša Vukas, odgovorio je – “Ne znam, vidjet ćemo”.

Očekuje se da će se rasprava na Predsjedništvu SDP-a pokrenuti i zbog ‘svadbene čestitke’ predsjednika stranke Davora Bernardića TV voditelju i novinaru Velimiru Bujancu, kojeg dio javnosti smatra kontroverznim, a što su neki SDP-ovci žestoko kritizirali na društvenim mrežama.

Upitan za tu čestitku, Jelušić je odgovorio da će Predsjedništvo stranke sigurno o tome raspravljati ako je to najveći problem u državi.

Na sjednici Presjedništva SDP-a raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji i izmjenama stranačkog statuta, koji bi trebao donijeti i nova izborna pravila za unutarstranačke lokalne izbore.

I.V.

 

Comments are closed.