Predstavljen program 28. obljetnice VRO Oluja

Knin se priprema za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO Oluja.

Na konferenciji za medije u Kninu predstavljen je program središnje svečanosti.

– U 6.30 počinje program i to budnicom ulicama grada Knina kao što je to i do sada uvijek bilo. Na trgu doktora Ante Starčevića s početkom u 9 sati članovi obitelji poginulih branitelja, hrvatski branitelji, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, državni vrh, gosti i lokalni predstavnici položit će vijence kod spomenika Hrvatske pobjede Oluja ’95., najavio je Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, prenosi HRT

Nakon polaganja vijenaca slijedi središnja svečanost koja će se i ove godine održati na stadionu nogometnog kluba Dinara s početkom u 9.40.

– Središnja svečanost, kao što je to i uobičajeno na stadionu, započinje predajom prijavka predsjedniku Republike Hrvatske, potom slijedi i izvedba Himne Republike Hrvatske s kninske tvrđave i podizanje Hrvatske zastave što će se videozidom prenositi na samom stadionu, dodaje Nekić.

Čitanje povjesnice i imena poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja te prigodna obraćanja i glazbene izvedbe su također dio i ovogodišnjeg programa kao što je to bilo i prethodnih godina.

– U okviru središnje svečanosti zračnim prostorom iznad Knina će preletjeti MiG-ovi i održat će se program akrobatske grupe Krila Oluje te prelet helikoptera Ministarstva obrane Republike Hrvatske i MUP-a, rekao je Nekić.

Na konferenciji su sudjelovali članovi organizacijskog odbora te predstavnici ministarstava obrane, unutarnjih poslova, hrvatskih branitelja.