Preko ograde je pao na livadu: ‘Gledali smo ga kako pogiba…’

U bazu “cobri” tijekom jučerašnjeg dana stigli su i Sašini roditelji. Policajcima su kazali da su željeli vidjeti gdje je i s kim njihov pokojni sin radio. Njihova gesta sve je ganula do suza...

Hladno mi je, ne osjećam ruke, požalio se Saša Modrić (32) kolegama iz Mobilne jedinice prometne policije s kojima se u utorak vraćao u bazu na Senjaku u Zagrebu…

Putovali su zajedno dva policajca na motociklima te još troje policajaca u kombiju iza njih. Svi su punih tjedan dana bili na terenu u Vinkovcima. Jedva su čekali vratiti se kući i vidjeti obitelj. Prije povratka stali su na benzinskoj pumpi kako bi natočili gorivo. Nisu željeli vratiti prazne motore, donosi 24.sata.hr.

Od baze su bili udaljeni samo oko dva kilometra. Saša je vozio prvi, iza njega kolega, a posljednji je bio kombi. Prvi zavoj dobro je prošao, u drugom zavoju na spoju autoceste A3 Bregana-Lipovac s Ljubljanskom avenijom, posljednjem prije odredišta, Saša je pao s motocikla. Njegovi prestravljeni kolege u šoku su gledali kako motocikl vozi sam ravno bez vozača. Stali su provjeriti što je bilo i gdje im je kolega. Prva mu je u pomoć priskočila kolegica koja je bila u kombiju s dečkima. Pronašli su ga na livadi pored ceste. Nije davao znakove života. Kako na tijelu nije imao vidljivih ozljeda ni krvi, uvjereni su da mu je pukla vratna kralježnica. Sašinu pogibiju kolege koji su joj svjedočili teško su podnijeli. Iza Saše ostala je supruga s malim djetetom. I ona je policajka. Njegovi kolege u srijedu je nisu ostavljali samu. Trudili su se stalno biti uz nju kako bi joj olakšali bol i tugu.

Saša je s “cobrama”, koje su pod ingerencijom Ravnateljstva policije, bio posljednjih godinu dana. Došao je iz II. postaje prometne policije PU zagrebačke, čije je sjedište u Lučkom.

U bazu “cobri” tijekom jučerašnjeg dana stigli su i Sašini roditelji. Policajcima su kazali da su željeli vidjeti gdje je i s kim njihov pokojni sin radio. Njihova gesta sve je ganula do suza.

Vozio je brzo- Policajac je izgubio nadzor u desnom zavoju, udario motociklom u ogradu i pao, a motocikl je nastavio nekontrolirano voziti.

Zagrebačka policija utvrdila je okolnosti nesreće.

– Ulaskom u desni zavoj na čvoru Jankomir, zbog neprilagođene je brzine kretanja, prilikom izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad motociklom i naletio na metalnu zaštitnu ogradu s istočne strane kolnika. Od nje se odbio, pri čemu je vozač pao i udario u metalni stup nosača zaštitne ograde, a motocikl se nastavio nekontrolirano kretati. Zaustavio se nakon udarca u ogradu sa suprotne strane kolnika – izvijestila je zagrebačka policija.

S velikom tugom izvješćujemo da je dana 26.03.2019. godine, u 31-oj godini života preminuo član SPH Saša Modrić, djelatnik Mobilne jedinice prometne policije.

Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog kolege, poručio je Sindikat policije RH na svojoj Facebook stranici…

Posljednji ispraćaj kolege biti će u petak, 29.03.2019. godine, u 14:30 sati na Gradskom groblju u Samoboru.

Počivao u miru Božjem i neka te čuvaju anđeli!

D.K.

Comments are closed.