PREMINULA BRANITELJICA DUBROVNIKA, heroina i dragovoljka

Dubrovački branitelj Braco Elezović objavio je danas tužnu vijest.

Jučer je, točno na 60. rođendan preminula hrvatska braniteljica Dubrovnika, heroina i dragovoljka Domovinskog rata Milada (Dada) Marković rođ. Kusturica.

“Miladu sam upoznao još u prvom razredu osnovne škole Ivan Gundulić u Gružu. Bili smo generacija i isti razred sve do završetka osmoljetke. Početkom rata na dubrovačkom području Dada je, iako nije morala, odmah od prvog dana uzela oružje u ruke i dok su brojni muškarci bježali, krenula braniti Domovinu. I to ne bilo gdje, nego samo i isključivo na prvoj crti obrane, tamo gdje je bilo najteže. One 1991. godine bila je na položaju na Ludnici gdje je zapovjednik bio njen sadašnji suprug Boris Marković Max, a potom je sudjelovala u akcijama deblokade i čišćenja dubrovačkog zaleđa.

Obitelji Marković se prije nepunih 5 mjeseci dogodila velika tragedija. Prilikom ronjenja poginuo je njihov 27-godišnji sin Denis. Na žalost moj dragi prijatelj Max je u samo pet mjeseci izgubio sina i suprugu. Dada je otišla u zagrljaj svome nikad prežaljenom sinu.

Obitelji Marković izražavam najiskreniju sućut, a Dadi jedno veliko hvala za sve što je napravila u životu.
Vječna joj slava i hvala i laka joj hrvatska zemlja.

Počivala u miru.
Na slici: Max i Dada”