Preminule još četiri osobe: Novozaraženih je 15, ukupno 2062 oboljele osobe

korona-virus

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj. Preminule su još četiri osobe, a broj zaraženih popeo se na 2062…

Broj novozaraženih u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je 15, ukupno su 2062 oboljele osobe.

Preminule još četiri osobe, jedna u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu i tri osobe u Splitu. Ukupno je 67 preminulih.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ponovio je da su zdravstveni djelatnici na prvoj liniji, pa se tako dogodilo i da su šest medicinskih sestara i jedna spremačica oboljele od koronavirusa nakon što su liječili oboljele iz Doma za starije i nemoćne u Splitu.

Kad će upute za drugu fazu?

O uputama za drugu fazu popuštanja mjera Capak je rekao da su napravili prijedloge uputa i sad komuniciraju s korisnicima i onima koji to provode. Dio će možda biti objavljen već danas, a ostalo sutra. Na pitanje koliki bi trebao biti broj zaraženih da se mjere vrate, Capak je rekao da se ne radi o broju, nego o trendu.

O preporukama za odlazak djecu u škole Capak je rekao da ne želi govoriti unaprijed kako će one izgledati. Jutros su imali sastanak s Ministarstvom na kojem su tražene izmjene, za koje kaže da ih nije vidio. Objašnjava da će se to tijekom dana usuglasiti, a sutra će sve biti objavljeno, .

T.H.