Preminuo pripadnik OS RH iz 1. Hrvatskog kontingenta u Litvi…

Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda, rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata...

Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika

Preminuo pripadnik OS RH u Litvi

Pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi.

Riječ je o pripadniku HRVCON eFPBG DEU, M.P., rođenom 1976. godine.

Pripadniku je pozlilo nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije pripadnik je preminuo.

Nakon provedene istrage bit će poznato više informacija, priopćili su iz MORH-e.


Bogdan: Hrvatski vojnik u Litvi preminuo vjerojatno od infarkta ili moždanog udara

Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara.

Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda, rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Hrvatski vojnik, 41-godišnji M.P., preminuo je u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru u aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Vojni ordinarij Bogdan- opovrgnuo je medijske špekulacije i bezočne tvrdnje medija željnih senzacionalizma o bilo kakvom pretjerivanju u alkoholu.H


Uredništvo Braniteljskog portala izražava najiskreniju sućut obitelji iznenada preminulog Hrvatskog vojnika. Neka mu je vječna slava i hvala mu.

M.M.