PREVARA: Brod Galeb se oteo kontroli

Kako je Galeb ideološka vreća bez dna, dio građana u Rijeci je predložio da od siječnja ove godine država zamrzne plaće djelatnika gradskog poglavarstva na čelu s Obersnelom i da se njihovi bruto iznosi koriste za obnovu Galeba i tako sve do kraja dok se sve ne obnovi...

kigo.hr

Fašističko – komunistički brod Galeb stvara ogromne probleme SDPu i Vojku Obersnelu koji su pod svaku cijenu željeli urediti ovaj brod kako bi imali svojevrsni spomenik komunističkom diktatoru Titu koji im je i dan danas demokratski i svjetonazorski idol…

Iako u poglavarstvu grada Rijeke nitko nema blage veze o brodovima, oni su uz malo časkanja procijenili da će obnova Galeba stajati samo 27.665.000 kuna i da će te novce dobiti od europskih fondova i države Hrvatske.

Pročelnik za kulturu Ivan Šarar nedavno je objasnio kako je predviđenu cijena od 27,6 milijuna kuna donesena ‘na temelju dugotrajnih priprema i stručnih procjena’, što naravno nije istina jer ne postoje elaborati za obnovu Galeba, a elaborat je jedini mjerodavan pismeni trag normalne procjene.

Iako ih je struka upozoravala da se obnova Galeba ne isplati i da bi se najviše isplatilo potopiti Galeb i držati kao ronilački atrakciju, “struka dogmatika” unutar SDPa je imala svoje ideje koje su bile bazirane na samo jednom cilju, obnoviti Titov brod pa kud puklo da puklo!

Na natječaj za obnovu Galeba javilo se samo remontno brodogradilište Viktor Lenac s ponudom koja je duplo veća od onoga što su u Gradu Rijeci procijenili da će biti cijena čitavog posla. Lenac za remont nekadašnjeg Titovog broda traži 59.964.856 kuna, odnosno 74.956.070 kuna s PDV-om, saznaje Novi list, no KIGO.hr saznaje da bi obnova Galeba stajala preko 100 milijuna kuna, a troškovi godišnjeg održavanja i doslovno naštetili gradskom proračunu.

Kako je Galeb ideološka vreća bez dna, dio građana u Rijeci je predložio da od siječnja ove godine država zamrzne plaće djelatnika gradskog poglavarstva na čelu s Obersnelom i da se njihovi bruto iznosi koriste za obnovu Galeba i tako sve do kraja dok se sve ne obnovi. Bilo bi nepošteno da građani koji nisu zaluđeni komunizmom i Titom plaćaju preko 100 milijuna kuna za Obersnelovo i SDPovo isfuravanje svojih dogmi, a bilo bi vrlo pošteno da SDPovi fanovi Tita i komunizma plate iz svoga džepa obnovu Galeba.

I dok bi HDZovci i MOSTovci bili zadovoljni samo izgradnjom spomenika prvom hrvatskom predsjedniku na Jadranskom trgu koja stoji oko 100 000 kuna, SDPovci žele spiskati 100 milijuna kuna za projekt koji kasnije neće moći održavati na sigurnosnoj razini.

Bolesno praćenje ideološkog pravca može biti štetno po društvo, a Galeb je najbolji dokaz tome, donosi KIGO.hr.

Hoće li u Rijeci konačno zaživjeti moderna demokracija bazirana na EU i NATO vrijednostima, asocijacijama kojima pripadamo?

Izvorni tekst-na KIGO.hr

Piše – KIGO.hr

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala**