Prije nego su ga ubili partizani svećenik Stuparić je uzviknuo: ‘Živio Krist Kralj – Živjela Hrvatska’!

Partizani su ga ubili 1943. u Sincu... Vladimir Stuparić imao je samo 32 godine kada su ga ubili partizani. Bio je župnik u Sincu kod Otočca, Riječko-senjsko-modruška (Gospić) biskupija. Rođen je 1911. u Križevcima...

Prije partizanskog ubojstva svećenik Vladimir Stuparić je viknuo: “Živio Krist Kralj – Živjela Hrvatska!”…

Dana 21. studenog 1941. godine, uoči svetkovine Krista Kralja, nakon što su završili četničko-partizanski pokolji u Boričevcu i južnoj Lici, velečasni Stuparić dobio je premještaj iz spaljenog Boričevca u Sinac u Gackoj dolini (sjeverna Lika).

U Sincu je, potpuno nevin, ubijen iz čiste mržnje od partizana 1943. godine.

Vladimir Stuparić imao je samo 32 godine kada su ga ubili partizani. Bio je župnik u Sincu kod Otočca, Riječko-senjsko-modruška (Gospić) biskupija. Rođen je 1911. u Križevcima. Za svećenika je zaređen 1937. godine. Bio je kapelan u Jelenju, upravitelj župe u Starigradu kod Senja, Tršću i Borićevcu, a u studenome 1941. imenovan je župnikom u Sincu kod Otočca, gdje je ostao do smrti.

Partizani su ga ubili 1943. u Sincu, piše Riječka nadbiskupija.

Nekoliko je verzija o mučeničkoj smrti župnika Stuparića. Autor ovoga Martirologija najvjerodostojnijom drži onu koju je u listu Zvona (1992.) napisao ugledni crkveni povjesničar, biskup u miru Gospićko-senjske biskupije prof. dr. Mile Bogović. On piše:

Vladimir Stuparić bio je kapelan u Jelenju, upr. župe u Starigradu, Tršću i od 17. X. 1940. u Borićevcu. 
Zanimljivo i vrijedno izvješće o mučeničkoj smrti vlč. Vladimira Stuparića dao je vlč. Drago Babić, koji je u svojemu pismu (1991.) napisao:
Vlč. Vladimir Stuparić je bio župnik u Starigradu kod Senja (prije rata), a kad je ubijen bio je župnik u Sincu kod Otočca. Ubijen je od srbokomunista tako da je najprije morao sam sebi iskopati grob pa je kraj istoga strijeljan.
Prije plotuna je viknuo: “Živio Krist Kralj – Živjela Hrvatska!”
L.K.