Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

PRIOPĆENJE: Uredništvo Braniteljskog portala ogorčeno aljkavošću ministrice MZO Blaženke Divjak

MEDIJIMA-PRIOPĆENJE UREDNIŠTVA BRANITELJSKOG PORTALA

Ministrici MZO Blaženki Divjak, na ruke
Premijeru RH Andreju Plenkoviću, na ruke

Uredništvo Braniteljskog portala ogorčeno aljkavošću ministrice MZO Blaženke Divjak

Ministrice Divjak, danas je prošlo osam dana od kad Vam je Uredništvo Braniteljskog portala poslalo e-mail dopis sa upitom da nam odgovorite kratko i jednostavno, na demokratski i legitimno postavljeno Vam pitanje;

Hoće li će recenziju po završetku kurikularne reforme iz predmeta, hrvatskog jezika i predmeta hrvatske povijesti izvršiti Hrvatske institucije ili institucije neke strane ne/”kompetentne države”?

Naše pitanje nije bilo niti provokativno , niti politikantsko pa smo ne malo iznenađeni što od Vas do danas nismo dobili odgovor, iako ste to bili dužni napraviti po zakonu o dostupnosti informacijama.

-S toga, naš je prvi  zaključak, da ste prekršili zakon, što kao ministrica u hrvatskoj Vladi nikako niste smjeli.

-Normalno da će mo se žaliti i postaviti ovo vrlo važno pitanje i Vaše kršenje zakona prijaviti Saborskom odboru za znanost i obrazovanje kao i povjerenici za informacije u Hrvatskom Saboru.

-S obzirom da je naš upit i naša komunikacija s Vama, a u svezi sa navedenim pitanjem bila krajnje korektna, bez ikakvih uvreda ili politikanstva, rekli bi smo , gotovo po abecedi demokratskih standarda u istinskim demokracijama ostali smo zatečeni Vašim uskraćenim odgovorom.

-No, pošto nam niste odgovorili na naš upit i Vaša šutnja po onoj staroj narodnoj, da je šutnja znak odobravanja, smatramo da je Vaš odgovor da će se ipak navedena recenzija kurikularne reforma raditi u nekim tuđim institucijama, a ne u hrvatskim.

-Nad ovim bi se trebale zabrinuti sve znanstvene institucije u Hrvatskoj, poglavito HAZU, branitelji, ali i svi hrvatski građani.

-Za sada je jedino katolička crkva u svom jučerašnjem zasjedanju HBK izdala proglas a koje je obznanio msgr. Đuro Hranić.

-Ono što nas je najviše šokiralo i što nas zabrinjava jest činjenica što je na čelu ovog jako važnog Ministarstva osoba koja, ako i izuzmemo zakonske okvire, nema osobne pristojnosti kao ni sposobnost učinkovitog komuniciranja na demokratskoj i kulturnoj razini.

-Jako smo zabrinuti, što će i kako će učiti naša djeca i budući naraštaji sa mninistricom koja nažalost nije spremna niti odgovoriti na naš jasan upit uz gore navedene činjenice.

-Naš upit je bio vrlo jasan i koncizan te nam je jasno kao i široj hrvatskoj javnosti da za takav odgovor nisu bile potrebne nekakve dugoročne ekspertize ni vremenski odmak, da nam odgovorite na pitanje za koje je bila potrebna samo jedna riječ, “DA” ili “NE” i ništa više.

-Ministrice Divjak, ovim ste nam činom pokazali nedvojbeno još jednu bitnu činjenicu iz koje proizlazi da Vas nije briga tko su ljudi iz Uredništva Braniteljskog portala koji su se uredno potpisali na Vama upućen dopis.

-Očito da je to za Vas bila samo još jedna skupina “prolupalih hrvatskih branitelja” sa margina hrvatske društvene scene koji ne predstavljaju “nikoga i ništa” u ovoj državi.

-Moguće da ste i Vi jedna od onih koji su u velikoj zabludi što se tiče hrvatskih branitelja i njihovog znanja kao i praćenja društveno političkih zbivanja u Hrvatskoj.

-Ne želimo Vam u široko elaborirati, tko smo mi dolje potpisani, ali je nepobitna činjenica da smo kao dragovoljci branili i oslobađali hrvatsku od srbočetničke agresije, cijelo vrijeme trajanja obrambenog Domovinskog rata i to na prvoj crti bojišnice.

-Iz ovoga dalje zaključujemo, da nam je savršeno jasno, kakvo je Vaše mišljenje o Domovinskom ratu i svim hrvatskim braniteljima.

I na kraju Ministrice Divjak;Ako se pokaže točnim ovaj naš upit i zaključak, a istina će isplivati na vidjelo uskoro, onda samo možemo reći, nije svako zlo za zlo, jer u tom slučaju poći će Vam za rukom napraviti ono što odavno nikom nije, a to je, da će te ujediniti sve razjedinjene hrvatske branitelje i izazvati njihovu reakciju na čemu će mo Vam biti jako zahvalni.

Uredništvo Braniteljskog portala

Dolje potpisani…

-Ivica Arbanas – jedan od zapovjednika obrane Vukovara – zapovjednik Gardijske Bojne Termiti

Ante Katić Jeri – zapovjednik 115. Imotske Brigade HV-e

Ilija Vučemilović – zapovjednik bojne 1. Gardijske Brigade Tigrovi

Darko Banić – zapovjednik 7. Domobranske Pukovnije

-Boris Klapirić Boća – zapovjednik Satnije Imotske Bojne 4.GBR

-Stevo Šimunović Stiv – zapovjednik Bojne 7. Gardijske Brigade

-Ante Reljanović Badžo – Diverzantski Vod 113. i 142. Brigade

-Roko Mijić – zapovjednik 142. Drniške Brigade HV-e i Z. zapovjednika OG Sinj

-Branimir Petričević Iso – Ratni zapovjednik Vojnog Središta za obuku-Petar Berisavić

-Željko Petko – Zapovjednik oklopne bojne 4. Gbr

-Pukovnik Ivica Pandža-Orkan

 

Najnovije

Ivan Penava o funkcioniranju Vlade i očekivanjima od novih ministara: Silna su podmetanja, neka se zakonski sve utvrdi

Foto:Screenshot/RTL   Primopredaju ministarstava i početak rada nove Vlade, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava pratio je iz Vukovara. Reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić otkrio...

Prvi grad u Poljskoj zabranjuje vjerske simbole

Foto:Canava   Državni uredi moraju jednako tretirati sve građane. Gradonačelnik Varšave zabranio je vjerske simbole poput raspela u državnim uredima. Zaposlenici ureda također ne smiju imati vjerske...

U zatvor ide 18-godišnjak koji je kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1. svibnja u šumi nedaleko Trpinje na vukovarskom području zapalio zastavu Republike Hrvatske, a događaj je...

Duh Sveti vs. duh svijeta

1.Tko je Duh Sveti?   Ima li išta veće i ljepše nego pisati i govoriti o Duhu Svetom? Ima li veće strasti nego pisati o najvećoj...

Ministar Šušnjar: Ne vidim prostora za sukob interesa; Nema konkretnog dogovora oko Novosti

Foto:RTL Danas   Nakon sjednice Vlade pred novinare je stao novi ministar gospodarstva, DP-ov Ante Šušnjar. Kaže kako je vidio da su ga mediji nazvali “veselim ministrom”,...