PRIOPĆENJE ZA JAVNOST povodom stupanja na snagu Istanbulske konvencije…

Povodom stupanja na snagu Istanbulske konvencije u Hrvatskoj danas, 1. listopada, želimo podsjetiti hrvatsku javnost da se niti u jednoj državi koja je ranije ratificirala tu Konvenciju nasilje, čime se ona načelno bavi, nije smanjilo, dapače u nekim se zemljama i povećalo...

Prosvjed protiv IK

Povodom stupanja na snagu Istanbulske konvencije u Hrvatskoj danas, 1. listopada, želimo podsjetiti hrvatsku javnost da se niti u jednoj državi koja je ranije ratificirala tu Konvenciju nasilje, čime se ona načelno bavi, nije smanjilo, dapače u nekim se zemljama i povećalo.

Čak i mnogi pobornici Istanbulske konvencije u Hrvatskoj priznaju da su najvažnije odredbe vezane uz borbu protiv nasilja već ugrađene u naše zakonodavstvo. Stoga je jasno da je Hrvatska uvela Istanbulsku konvenciju radi poslušništva i podilaženja nekim europskim lobijima.

Postupno uvođenje roda i rodne ideologije promjenom propisa, normi i vrijednosti, što traži Istanbulska konvencija, počelo je već i prije njenog stupanja na snagu. Ministarstvo obrazovanja je još u proljeće poslalo ravnateljima svih škola upute za postupanje u slučaju djetetove „promjene spola ili odabira života u drugom rodnom identitetu“, a u lipnju su izdane učeničke svjedodžbe iz kojih su maknute neke temeljne odrednice identiteta osobe, tako da u njima više nema spola djeteta, kao ni imena njegovih roditelja.

Želimo vjerovati da će Sabor i Vlada postupiti sukladno zakonima, da neće falsificirati rezultate i da će u skladu sa skupljenih 377.635 potpisa raspisati referendum na kojem će hrvatski građani imati prilike zaustaviti rodnu ideologiju i ovaj beskorisni i štetni dokument.

Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“

U Zagrebu 1. listopada 2018.

Comments are closed.