PRIVEDEN SPLITSKI BRANITELJ KOJEG JE PULJKOVA PROČELNICA IZBACILA IZ STANA OD 30 KVADRATA!

Pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek (Centar) zbog prijetnje je prijavila Roberta Franjića, hrvatskog branitelja koji boluje od teške bolesti.

U srijedu ga je policija privela.

Đerek ga je prijavila za prijetnju. Kaže da je ozbiljno shvatila njegove navode iz dopisa poslanog Ministarstvu branitelja u kojem navodi da je na rubu da napravi zlo sebi, pročelnici Đerek i gradonačelniku Ivici Puljku.

Đerek se upoznala s dopisom nakon što je objavljen u Slobodnoj Dalmaciji u sklopu priče o teškoj poziciji Roberta Franjića.

Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su Dalmatinskom portalu da su dovršili kriminalističko istraživanje te podnijeli posebno izvješće Državnom odvjetništvu vezano za prijavljeno kazneno djelo prijetnje službenoj osobi u vezi obavljanja njezinog posla.

Franjić je dobio nalog Grada Splita za iseljenja iz stana na Pujankama od tridesetak kvadrata u kojem se nalazi od 1995. godine. Đerek tvrdi da Franjić stan koristi bespravno i da ne udovoljava uvjetima za dodjelu stanova jer mu je prijavljeno prebivalište u Hvaru, a ne Splitu.