Produljene mjere za šest županija, grad Novalju i općinu Đulovac

Županijskim centrima prijavljena su 284 okupljanja, za što kaže da je blagi porast te je izdano 1778 upozorenja...

Državna tajnica MUP-a Irena Petrijevčanin Vuksanović izvijestila je u četvrtak kako su na prijedlog nekoliko županijskih stožera Civilne zaštite produljili mjere zaštite od širenja koronavirusa u šest županija, jednoj općini te u dva grada…

“Vezano za prijedlog stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije, Grada Novalje, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske županije te općine Đulovac donesene su odluke o Izmjenama i dopunama odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se produljuju propisane mjere već danih mjera od 14 do 30 dana te kao što znate ograničenje javnih i privatnih okupljanja na najviše od 10 do 50 osoba”, rekla je Petrijevčanin Vuksanović na sjednici Vlade.

Predstavila je i podatke prema kojima je od 1. do 7. listopada izvršeno ukupno 26.871 nadzor poslovnih objekata, trgovina, javnih otvorenih prostora, noćnih klubova i drugih ugostiteljskih objekata.

Županijskim centrima prijavljena su 284 okupljanja, za što kaže da je blagi porast te je izdano 1778 upozorenja.

“Pripadnici ravnateljstva Civilne zaštite u zadnjih su sedam dana postavili 11 kontejnera za potrebe medicinskih ustanova za potrebe medicinskih ustanova s područja Grada Zagreba i Grada Gospića.

Ukupno 10 za Infektivnu kliniku ‘Dr. Fran Mihaljević’ i jedan za Opću bolnicu Gospić”, kazala je Petrijevčanin Vuksanović.

Dodala je kako stožer Civilne zaštite promišlja o nizu novih eventualnih mjera, čemu prethode intezivni sastanci svih dionika društva i uključenih djelatnika stožera.H

D.K.