Projekt “JA SAM PAUK” Veterani 4. brigade osigurali prijevoz braniteljima na liječničke preglede, terapije i kontrole

Projekt je vrijedan gotovo milijun i 900 tisuća kuna, a na pripremi su radili više od godinu i pol dana...

Projekt koji se financira iz EU fondova je vrijedan gotovo 1,9 milijuna kuna…

U sklopu projekta ‘Ja sam Pauk – Ponosan, Aktivan, Uključen, Koristan’ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Udruga veterana 4. gardijske brigade počela je s pružanjem usluga prijevoza za hrvatske branitelje na području Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Svrha prijevoza korisnika je olakšavanje svakodnevnih aktivnosti hrvatskih branitelja u cilju obavljanja pregleda, terapija i kontrola.

Projekt je vrijedan gotovo milijun i 900 tisuća kuna, a na pripremi su radili više od godinu i pol dana. Od dobivenog novca su nabavili kombi za prijevoz branitelja koji je opremljen i rampom za osobe s invaliditetom, ronilačku i medicinsku opremu. Projekt se provodi do veljače 2022. godine, a osim prijevoza uključuje i psihosocijalnu pomoć, savjetovanje kao i terapijsko ronjenje.

– Ako ste hrvatski branitelj i prepoznajete potrebu za prijevozom kako bi vam se olakšale svakodnevne aktivnosti prilikom obavljanja usluga, a koje su u domeni isključivo navedene zdravstvene skrbi te kako biste dogovorili termin i dobili informacije o potrebnoj dokumentaciji, javite se na email adresu: udruga@4brigada-zng.hr ili na broj telefona 091/400-5084 od ponedjeljka do petka između 8 i 16 sati ili osobno u Udrugu veterana 4. gardijske brigade na adresu Ruđera Boškovića 25, 21000 Split – poručuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

G.S.