FOTO Promocija talijanskog izdanja zbirke pjesama ‘La scuola nel menu’ mlade šibenske spisateljice Lucije Zmijanović uz  prigodan program mladih glazbenika…

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici glazbene škole 'Ivana Lukačića' u Šibeniku. 'Harlekinska etida', Josipović bila je u izvedbi mladog pijaniste Tedija Trkulje. 'Popular melody', Grieg izvela je sama spisateljica Lucija koja je ujedno i učenica glazbene škole...

Mlada šibenska spisateljica Lucija Zmijanović sinoć je u srednjovjekovnom samostanskom vrtu sv. Lovre u Šibeniku promovirala svoju zbirku pjesama ‘Škola na meniju’ u talijanskom izdanju ‘La scuola nel menu’. Pjesme na talijanskom jeziku čitala je ravnateljica Osnovne škole Fausta Vrančića Snježana Ćaleta i gospođa Marija Rita Rando Baranović, predstavnica Generalnog talijanskog konzulata u Rijeci za Šibensko – kninsku županiju.

 Svoj prvi intervju Lucija je dala s nepune 4 godine Mladenu Kušecu koji je, uzgred rečeno, dio šibenskog MDF-a od 1968. godine. Ohrabrio je Luciju u nakani da s devet godina objavi svoju prvu knjigu, zbirku pjesama ‘Ja se ne bojim’. Za ilustriranu slikovnicu ‘Priča u bojama’ na državnom natjecanju Moja prva knjiga, Lucija je osvojila ‘Posebnu nagradu’. Drugu knjigu objavila je kao dvanaestogodišnjakinja naslova ‘Škola na meniju’. Prva zbirka pjesama prevedena je na talijanski jezik ‘Io non ho paura’, a sada je i druga zbirka ‘ugledala’ svoje talijansko izdanje ‘La scuola nel menu’.

‘Kada bi knjige bile ogledalo gdje bi se vidjelo što imamo u sebi, kako bi bogata i šarolika bila Lucijina nutrina’ – riječi su lektorice Manuelle. Program su vodile gimnazijalke, a u ulozi voditeljice po drugi puta se našla Lucija Kostelac.

Pjesme na hrvatskom jeziku čitale su polaznice novinarske radionice ‘Zujalice’ Međunarodnog dječjeg festivala Tonka Fržop i Ana Begonja, a pripremila ih je voditeljica prof. Maja Bukić Kulaš. Zujalice tijekom MDF a svakodnevno uređuju radijsku emisiju.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici glazbene škole ‘Ivana Lukačića’ u Šibeniku. ‘Harlekinska etida’, Josipović bila je u izvedbi mladog pijaniste Tedija Trkulje. ‘Popular melody’, Grieg izvela je sama spisateljica Lucija koja je ujedno i učenica glazbene škole. ‘Tale as old as time’ u aranžmanu Marije Vuletić bio je u izvedbi tria Katarina Mileta violončelo, Katarina Žaja flauta i Maria Mileta klavir. ‘Speak softy love’ izveo je isti trio. Učenici koji su nastupili u glazbenom dijelu pobjednici su na brojnim natjecanjima, a pojedini su i državni prvaci , pa uz literarni ni glazbeni užitak nije izostao.

Foto-G.Š.

G.Š. /Braniteljski portal