Proslava ‘Oluje’ u Splitu: Mimohod branitelja, koncert na Rivi, pečene srdele, vatromet…

Nakon završetka svečanog dijela programa građanima će biti podijeljeno oko 750 kilograma pečenih srdela...

mimohod-branitelja-u-splitu
FOTO/ARHIVA

KUD Filip Dević i grupa Dalmatino nastupit će 4. kolovoza na splitskoj šetnici…

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u utorak, 4. kolovoza, cjelodnevnim programom obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Na Gradskom groblju Lovrinac u 8.30 sati predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave, HRM-a i PU splitsko-dalmatinske vijence će  položiti  ispred Središnjeg križa, zatim na Groblju hrvatskih branitelja te na Spomen obilježju poginulim Bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu.

U 10 sati predviđeno je polaganje vijenaca ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade gradske uprave.

Misa zahvalnica služit će se s početkom u 19 sati u crkvi svetog Dominika u Hrvojevoj ulici, nakon koje će se u 19.45 sati formirati mimohod branitelja koji će sa zastavama ratnih postrojbi  proći preko Rive do pozornice postavljene na Trgu Franje Tuđmana.

Prigodni program na pozornici na Rivi započinje u 20 sati, a vodit će ga  dramski umjetnici Pere Eranović i Joško Ševo. Predviđen je nastup KUD-a Filip Dević, a nakon svečanog dijela programa u kojem ćemo se prisjetiti vojno-redarstvene akcije Oluja održat će se koncert grupe Dalmatino. U 22 sata s Gata sv. Nikole započet će vatromet.

Nakon završetka svečanog dijela programa građanima će biti podijeljeno oko 750 kilograma pečenih srdela.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti,  Dana hrvatskih branitelja na Gatu sv. Nikole, u utorak 4. kolovoza bit će privezana ratna topovnjača Šibenik koju će građani moći posjetiti od 16 do 20 sati, donosi dalmatinski portal.

D.J.