Prosvjed branitelja u Zadru protiv uklanjanja murala posvećenog hrvatskom vojniku: Do kraja ćemo se boriti da tu i ostane

Zadarski list

Pripadnici braniteljskih udruga i navijačke skupine Tornado organizirali su u četvrtak u Zadru prosvjed zbog inicijative i zahtjeva SDP-ovog gradskog vijećnika Danijela Radete da se ukloni mural posvećen hrvatskom vojniku.

Prosvjed je održan ispred murala u Ulici Ante Starčevića, a organizatori su poručili kako će se do kraja boriti da on ostane na svome mjestu i da ga nitko ne miče.’

”Došli smo iskazati nezadovoljstvo prijedlogom uklanjanja murala koji na Bulevaru stoji već 20 godina. Na njemu nema uvredljivih, već samo hrvatskih simbola i do kraja ćemo se boriti da mural tu i ostane”, kazao je kratko u ime organizatora Boris Marin, osnivač zadarskog Tornada.

Oko murala posvećenog hrvatskom vojniku već se dva mjeseca lome politička koplja u Gradskom vijeću Zadra, a uklanjanje murala bio je i glavni SDP-ov uvjet za podršku proračunu, prenosi Zadarski list.

Predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta tražio je od gradonačelnika Branka Dukića uklanjanje, kako je kazao, fašističkih obilježja na muralu tvrdeći da nije riječ o slici hrvatskoga branitelja jer na glavi ima nacističku kacigu te grb koji ne pripada niti jednoj službenoj oznaci branitelja ili pripadnika Hrvatske vojske.