Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Prosvjed ljevice protiv HDZ-a: ”Nemojte otići u Njemačku, nemojte otići u Irsku, otiđite na birališta kako bi otišli oni koji jedini moraju otići”

S prosvjeda “Dosta je! Odmah na izbore” koji lijevo-liberalne stranke održavaju u subotu na Markovom trgu, koordinatorica Možemo! Sandra Benčić poručila je da Hrvatska može biti bolja zemlja, te pozvala građane da ne odlaze u Njemačku ili Irsku već da izađu na birališta.

 

“Vi niste ti koji trebaju otići, jedino tko treba otići je Andrej Plenković i HDZ”, istaknula je Benčić, prenosi Fenix magazin.

“Koliko god da su nas pokrali, nisu nam ukrali nadu da možemo biti bolja zemlja”, rekla je prosvjednicima okupljenim na Trgu svetog Marka.

Naglasila je da Hrvatska može biti zemlja u kojoj majka djeteta s teškoćama ima osiguranu skrb za svoje dijete, u kojoj se obitelj s dvoje djece ne mora zadužiti do groba da bi kupila stan, u kojoj djeca imaju zdravo i veselo djetinjstvo “u sustavu koji ih vidi i gradi, umjesto gazi”.

Možemo biti zemlja u kojoj dobro zarađuju oni koji radom stvaraju i proizvode, oni koji doprinose društvu, a ne razno razni mešetari, utjerivači dugova ili nečiji kumovi, zemlja iz koje se ne odlazi da bi se preživjelo, već zemlja u koju se dolazi da bi se dobro živjelo, rekla je Benčić.

“Nemojte otići u Njemačku, nemojte otići u Irsku, otiđite na birališta kako bi otišli oni koji jedini moraju otići” pozvala je Benčić i naglasila da jedino tko treba otići su Andrej Plenković i HDZ.

“AP odlazi, AP odlazi!”, uzvikivala je Benčić, praćena skandiranjem okupljenih.

Prosvjednici, stranački članovi i simpatizeri, koji su ispunili Markov trg i okolne ulice uz zvižduke poručili su dosta je korupcije, laži, manipulacija, zapošljavanja preko stranačkih iskaznica…

Okupljeni prosvjednici nosili su hrvatske i zastave svojih političkih stranaka te transparente s porukama: “Lipota +radost=pravosudna gadost”, “HDZ državni neprijatelj br.1”, “Ne želimo reducirane institucije”, “Ili HDZ ili Hrvatska”.

Prosvjed je organiziralo 11 parlamentarnih stranaka: SDP, Socijaldemokrati, Možemo!, Fokus, IDS, Reformisti, Centar, GLAS, SsiP, RF i HSS, a pridružili su im se i Hrvatski laburisti-stranka rada te PGS, koji nisu zastupljeni u parlamentu.

Lijevo-liberalnu oporbu ujedinilo je i diglo na noge imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Grmoja: Organiziran lijevi umjesto antivladin prosvjed

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) komentirajući današnji prosvjed kazao je kako bi Most bio dio današnjeg prosvjeda na Markovu trgu kada bi to bio  antivladin prosvjed, ali kako je od njega napravljen lijevi prosvjed, Most tamo nije dobrodošao.

Isključivanjem Mosta iz prosvjeda, učinjena je usluga Vladi i Plenkoviću koji sada može reći da ovi koji prosvjeduju ne žele Zakon o hrvatskom jeziku, očuvanje hrvatskog identiteta, rekao je Grmoja novinarima.

Ponovio je kako je lijeva opozicija inzistirala na tome da se Most isključi iz prosvjeda na Markovom trgu i napravila od njega lijevi predizborni skup.

Rekao je i kako organizatori nisu željeli da prosvjed bude masovan i antivladin, a kao razlog isključenja Mosta naveli su njegovo protivljenje ilegalnim migracijama.

 

 

Najnovije

Mišo Kovač otkrio za koga će glasati na izborima: ‘Ako ne dobije, bit će muvana!’

Mišo je prije dvije godine iznenadio hrvatsku javnost diplomatskim komentarom na odnos aktualnog hrvatskog predsjednika Milanovića i premijera iz redova HDZ-a, a svoje mišljenje...

Anušić: Projekti koji se dosad nisu ostvarili sada su moja briga

Foto:Screenshot/RTL   U Koprivničko-križevačkoj županiji, koja je prema novom ustroju izbornih jedinica sada dijelom u četvrtoj, HDZ i koalicijski partneri očekuju dobar izborni rezultat. “Projekti koji...

Papa Franjo: ‘Prestanite s ratom, prestanite s napadima, prestanite s nasiljem!’

Foto:Vatican media   Nakon podnevne molitve Kraljice neba 14. travnja papa Franjo je izrazio žalost i zabrinutost zbog napada Irana na Izrael te potaknuo da se...

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...