PROSVJED OKO 50 000 ljudi: Vjeroučitelj oduševio govorom: Premijeru, mi učitelji Liga smo prvaka…Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta!”

"Želimo bolje društvo, želimo bolju Hrvatsku, želimo Hrvatsku u kojoj će se moći živjeti, a ne bježati van"...

Iza podneva na Trgu bana Jelačića počeo je prosvjed zaposlenih u prosvjeti pod geslom “Hrvatska mora bolje” sa zahtjevom da se zaposlenima u obrazovanju povećaju koeficijenti složenosti poslova za 6,11 posto. Mnoštvu od oko 50 000 okupljenih prosvjednika, učitelja i profesora, na Trgu bana Jelačića obratio se, među ostalim, i riječki vjeroučitelj Marin Miletić…

Štrajkamo zbog nepravde koju godinama trpimo, štrajkamo jer nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši nepotrebnom birokracijom, poručio je Miletić…

Jedan od zapamćenih govora na današnjem prosvjedu bit će svakako onaj Marina Miletića, vjeroučitelja iz Prve sušačke gimnazije.

“Štrajkamo jer nas mogu anonimno prijavljivati! Ne želimo anonimne prijave! Gospodine premijeru, ovo je Liga prvaka. Mi učitelji Liga smo prvaka, u nas trebate ulagati, a ne u neke fejk tablete koji nakon mjesec dana više ne rade”, istaknuo je Marin Miletić, vjeroučitelj iz Prve sušačke gimnazije, koji je hodao u povorci uz bok vodećih sindikalaca. Miletić je time odgovorio Plenkoviću koji je prije nekoliko dana komentirao da je doveo Ligu prvaka u Zagreb, aludirajući na Kongres pučana koji se održao u zagrebačkoj Areni.

“Štrajkamo zbog nepravde koju godinama trpimo, štrajkamo jer nam se guši stvaralački duh, zato što nas se guši nepotrebnom birokracijom”, poručio je Miletić. “Mi, učitelji, ponosni smo na svoj rad. Ako imaš nešto protiv nas, stani imenom i prezimenom. Ovih dana pisalo se o plaćama. Moja kolegica učiteljica hrvatskog jezika, iz Rijeke, 38 godina, 8 mjeseci i tri dana staža, otišla je u mirovinu – zadnja plaća 6200 kuna. Koga vi lažete i obmanjujete? Dosta vas je više! Dosta!” rekao je.

“Želimo bolje društvo, želimo bolju Hrvatsku, želimo Hrvatsku u kojoj će se moći živjeti, a ne bježati van”, kazao je.

FOTOGALERIJA: Pogledajte prosvjed prosvjetara na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

T.H.