Prosvjed: Razriješite ministra Tomislava Ćorića! Udruga Glas poduzetnika danas je položila vijenac ispred Ćorićevog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja !

Zar je borba za život nekoliko desetaka tisuća tvrtki i opstanak 100 000 radnih mjesta, uzurpiranje javnog prostora?...

Želimo da predsjednik Vlade razriješi s dužnosti ministra gospodarstva koji je pokazao nerazumijevanje za mnogobrojne probleme poduzetnika i obrtnika.

Udruga “Glas poduzetnika” danas je položila vijenac ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te se na taj način pozdravila od mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske i nadležno ministarstvo nisu donijeli mjere koje su adekvatne i na taj način su uzrokovali golemo nezadovoljstvo među poduzetnicima…

“Želimo da predsjednik Vlade razriješi s dužnosti ministra gospodarstva koji je pokazao nerazumijevanje za mnogobrojne probleme poduzetnika i obrtnika. Također, za vrijeme svog mandata nije pokrenuo ni jednu značajnu reformu. UGP inzistira da su ključne reforme gospodarstva nužne kako bi Hrvatska izašla jača iz ove krize.

Poduzetnici i obrtnici imaju sve manje vremena, a Vlada i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja čine vrlo malo kako bi im pomogli. Jako smo razočarani da umjesto pomoći poduzetnicima, ministar uzvraća uvredama na račun 13 500 članova UGP-a, istaknuli su.

“Želimo da predsjednik Vlade razriješi s dužnosti ministra gospodarstva Tomislava Ćorića koji je pokazao nerazumijevanje za mnogobrojne probleme poduzetnika i obrtnika. Također, za vrijeme svog mandata nije pokrenuo ni jednu značajnu reformu. UGP inzistira da su ključne reforme gospodarstva nužne kako bi Hrvatska izašla jača iz ove krize.

Upravo je to potaknulo poduzetnike i članove UGP-a da se okupe ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Upalili su lampione, položili vijence i cvijeće kako bi skrenuli pozornost na neizvjesno proljeće koje očekuje poduzetnike i njihove obitelji. Prijevoznici koji su bili izuzetno pogođeni ovom krizom i koji nisu dobili gotovo nikakvu pomoć, zaustavili su jedan trak prometa u Ulici grada Vukovara kako bi podržali ovu akciju. Ističemo da su se poštovale sve epidemiološke mjere i da se osiguravala distanca.”, poručili su u priopćenju iz udruge Glas poduzetnika.

Upalili su lampione, položili vijence i cvijeće kako bi skrenuli pozornost na neizvjesno proljeće koje očekuje poduzetnike i njihove obitelji.
„Tražimo hrabre promjene, porezne promjene, pravosuđe treba napokon profunkcionirati, javna i lokalna samouprava se trebaju digitalizirati, optimizirati. Prestanite s presijom, ne možemo plaćati 500 parafiskalnih nameta, suludi PDV koji je jedan od najvećih u EU.“ – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Moramo ponoviti da su kratkoročne mjere neadekvatne i da će otjerati tisuće poduzetnika i njihovih obitelji u propast te nezaposlenost. Za UGP ovo nije borba samo za tvrtke, već za sve radnike u Hrvatskoj. Želimo snažno gospodarstvo i poduzetnike koji neće bježati iz Hrvatske zbog loših ekonomskih politika.

Zar je borba za život nekoliko desetaka tisuća tvrtki i opstanak 100 000 radnih mjesta, uzurpiranje javnog prostora?

Osim toga, oštro osuđujemo izjavu ministra Tomislava Ćorića koji je naveo da UGP „uzurpira javni prostor“ i koji je na osobnoj razini napao predsjednika UGP-a. Zar je borba za život nekoliko desetaka tisuća tvrtki i opstanak 100 000 radnih mjesta, uzurpiranje javnog prostora?H

G.S.