PROSVJED UGOSTITELJA HESSENA: “1.000 praznih stolica”.Prazne stolice, prazne blagajne – ugostitelji se plaše vala bankrota

Krovna udruga frankfurtskih ugostitelja pozvala je grad Frankfurt da osnuje općinski fond za pomoć ugostiteljskim tvrtkama koje su posebno pogođene...

Posljedice korona krize posebice su snažno pogodile ugostiteljsku djelatnost u Njemačkoj…

U nacionalnoj kampanji “1.000 praznih stolica” i ugostitelji Hessenu u petak su se svojim tihim prosvjedom pridružili ostalim ugostiteljima u Njemačkoj upozorivši na teško stanje u toj branši, donosi fenix-magazin.

Pad prodaje, kod nekih i do 100 posto, nagnao je vlasnike restorana, kafića, hotela i ostalih ugostiteljskih objekata da postave prazne stolice ispred svojih objekata u Frankfurtu, Limburgu, Weilburgu, Idsteinu, Rüdesheimu, … te tako upozore na teško stanje koje je zadesilo tu branšu.

Oko 30 ugostitelja iz Frankfurta, uglavnom vlasnika restorana i hotela,  na središnjem su gradskom trgu Römerberg od 11 do 13 sati postavljanjem praznih stolica poslali poruku kako oko 30 posto frankfurtskih restorana neće preživjeti ovu krizu.

Oni pretpostavljaju kako bi mnogi restorani i hoteli mogli bankrotirati od posljedica zatvaranja objekata.

Upozorili su kako im je trenutačni najveći problem likvidnost. Imaju stalne troškove najma i ostaloga, a moraju plaćati i zaposlenike koji imaju samo 40 posto od novca koji bi inače zaradili, upozorili su s prosvjeda ugostitelji iz Frankfurta.

Krovna udruga frankfurtskih ugostitelja pozvala je grad Frankfurt da osnuje općinski fond za pomoć ugostiteljskim tvrtkama koje su posebno pogođene.

Iz krovne udruge ugostitelja su pozvali i ostale gradove i općine u Hessenu da osnuju takve fondove za pomoć svojim ugostiteljima.

G.S.