PRVI BOYSI IDUĆI TJEDAN IZLAZE IZ ZATVORA, donesena odluka

ZA DIO Bad Blue Boysa zatvorenih u Grčkoj ukinut je istražni zatvor, javlja Danas.hr.

To je potvrdio i njihov odvjetnik Athanasios Kaimenakis. Kaže da je na putu prema sudu, ali prije izlaska treba platiti jamčevine. Kaimenakis je spomenuo da je jamčevina preduvjet da nakon pozitivne odluke i fizički napuste pritvor. Odvjetnik je potvrdio da je donesena odluka za njih 10 do 20, ali da odluke i dalje stižu. Tražio je ukidanje uz jamčevinu te je u prijedlogu predlagao 1000 eura po osobi.

Još uvijek nisu poznati svi detalji, tek će biti jasnije u idućim satima. Ne zna se ni koji broj će biti pušten, ali među grčkim novinarima prolomila se informacija za njih 20-ak, dok su neki hrvatski izvori govorili o duplo većoj brojci, odnosno 40-ak.

Prvi fizički izlazi iz zatvora mogu se očekivati idući tjedan dok se riješi sva procedura.

Ono što sada nije jasno je kako će oni biti prevezeni u Hrvatsku. Iz veleposlanstva kažu da je većina iz zatvora Korydallos već vraćena u zatvore u kojima su bili proteklih mjeseci, ali ne otkrivaju kako će izgledati sam transfer. Ako se i zatraži konzularna pomoć, mora se za svakoga pojedinačno vidjeti kako će biti organizirano. Spremni su pružiti konzularnu pomoć, ali ne otkrivaju hoće li njihovo prebacivanje biti organizirano.