Pukovnik predsjedniku HSS-a: Krešo Beljak – obični ljevičarski korisni “idiot“!?

Ipak, retorika Kreše Beljaka i teme kojima se bavi upućuje da je riječ o tipičnom domaćem ljevičaru koji je indoktriniran socijalizmom na „domaći način“ i koji se do u detalj uklapa u neoliberalnu, globalističku politiku EU tehnokrata i neomarxista...

Facebook

Nimalo nije lako biti istinski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, bojovnik sa preko 1000 dana borbenog sektora, netko tko je „izbušen“, rasturen granatom, zarobljavan i mučen ili „samo“ izmučen godinama negativnog utjecaja društva u cjelini nakon tih godina ratovanja i umirovljenja u najboljim godinama. Ne samo da nije lako već s vremenom postaje sve teže. A postaje teže i zbog ljudi kao što je i Krešo Beljak. Ne znači puno činjenica da meni osobno Beljak sve više ide na živce i da sam se stoga i potrudio ovo napisati, ali znači puno činjenica kako je on bitan u hrvatskoj politici i kako čelnici braniteljske „populacije“ na čelu sa ministrom branitelja ne poduzimaju ništa kako bi Beljaka „upristojili“. Naime, u društvu slobode govora svatko ima pravo govoriti što misli pa tako i Beljak, ali ipak je važan način na koji se stvari govore, a način na koji Beljak izgovara stvari upućuje na neku neobjašnjivu nervozu kada su branitelji u pitanju. Nekako se baš uznemiri, razbahati, namršti i izgleda baš kao lik koji se je, nakon boce vina ili kakve druge supstance, spreman potući s nekim.

„Mora mi smeće fašističko dan pokvarit.. ali neće, nabijem i njega i sve fašiste!!! Ignore!! Danas samo Hrvatska!!!!“, riječi su koje je objavio na twiter-u u vrijeme kada smo svi bili pod dojmovima, iznerviran pojavom Marka Perkovića-Thompsona. Eto što se njega dojmilo i što je njemu zasmetalo. Krešo zna da Marko nije fašist, a pogotovo da nije smeće, pitanje je zašto onda tako govori?

“Neka se radije upitaju što su uzeli od Hrvatske i jesu li išli u rat za svoje osobne beneficije. Mene neka puste na miru. Ja sam rekao da ću se, ako treba, javno odreći tog statusa jer nisam išao u rat da bih ostvario bilo kakav benefit, mirovinu ili nešto slično”, nova je umotvorina Beljaka koji je ovako reagirao kada su ga pitali o ratnom putu, a on ga nije htio objasniti. Meni osobno je to nerazumljivo, ja bih jedva čekao da me to netko priupita pa da mogu nabrojati neke svoje suborce i istaknuti ih, ispričati poneku zgodu sa ratišta, prenijeti duh ’90-tih i s ponosom se prisjećati tih dana. Ali ne i Krešo, on bi se čak i javno odrekao tog statusa. Naravno kao i svaki narcisoidni, samozadovoljni politikant koji ima nešto za skriti iskoristio bi javni nastup kako bi se dodvorio ljevičarima i floskulama i iskrivljenim činjenicama izbjegao odgovoriti na pitanje – a gdje si ti bio ’91? Teza koju Krešo ponavlja i u ovom odgovoru je, kako smo mi ratovali za beneficije, a on nije i kako je zapravo nepošteno da nekakve beneficije u društvu imaju oni koji su dragovoljno pristupili u obranu Domovine od velikosrpske ideologije i agresije na našu zemlju i kako do beneficija moraš doći na neki drugi način, kao npr. učlanjenjem u neku stranku ili glumom kao Leon Lučev, glumac koji ima isto stajalište kao Krešo i kojemu sam isto tako odgovorio na guranje te teze,https://direktno.hr/direkt/branitelji-su-problem-uzeli-stanove-i-penzije-i-tuku-pedere-i-sdp-ovce-76631/ .Meni ostaje nejasno od kuda interes Samoboru i HSS-u dati povjerenje Kreši Beljaku osim ako nisu uzeli u obzir njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu?Ukoliko Krešo nema postignuća za koje mi ne znamo od kuda ideja dopustiti prosječnom profesoru geografije i liku koji je optužen za provaljivanje automobila (Pravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zagrebu na osam mjeseci zatvora zbog teške provale u četiri automobila, uz uvjetnu osudu na tri godine).

Pročitajte više na: https://www.express.hr/top-news/novi-lider-hss-a-osudivan-za-cetiri-provale-u-aute-4317 – www.express.hrda baulja po stranci i da se premetne u vođu?A Krešo je upravo to, bivši delikvent i uhljeb u politici i primjer kako je u Hrvatskoj moguće postati „stup društva“ unatoč činjenici da nemaš referenci upravljati niti zgradom u Samoboru, a kamoli sudjelovati u kreiranju državne politike. Kada su ga pitali za provale u automobile evo što je izjavio, Otvarali smo aute, 30-ak njih, s 50 lipa. To je fora, ide-ne ide, otvorili ih puno.; …to me i cijepilo protiv budućih gluposti., kako slatko, zar ne? Samo, zaboravio je reći kako su i čupali radija pritom, a ne samo se zaigravali otvaranjem automobila. A mi ostali smo zaboravili kako je to radio kada je bio star 28 godina!!! Za zaigranog Krešu, pljačka automobila u tim godinama je mladenački nestašluk, a ratovanje u 20-tima jedan od načina sticanja beneficija. Da sam znao da je pljačkati automobile, skloniti se u Njemačku pa se nakon par godina upisati u stranku put ka ostvarivanju beneficija, ne bi žurio u rat, jer rat ima nekih možebitno nezgodnih posljedica za razliku od pljačkanja automobila u 28-oj godini života. E sad, kako delikventno ponašanje ide ruku pod ruku sa uživanjem droga ili alkohola, može se pretpostaviti da je mlađahni Krešo bio pod utjecajem nečega prilikom tih provala i postavlja se pitanje je li se on riješio svih loših navika osim krađe tuđe imovine? Sudeći po načinu na koji komunicira s braniteljima, možda mu treba pomoć, čini mi se previše nabrijan i možda ga muči PTSP kojega nije niti svjestan, jer biti dragovoljac od ’90 – ’92 je moralo ostaviti posljedice na njega, ako je bio ratnik.

Ipak, retorika Kreše Beljaka i teme kojima se bavi upućuje da je riječ o tipičnom domaćem ljevičaru koji je indoktriniran socijalizmom na „domaći način“ i koji se do u detalj uklapa u neoliberalnu, globalističku politiku EU tehnokrata i neomarxista.

A izostanak pravih reakcija na njegove stavove i riječi je znak kako domoljubna i konzervativna misao nema dovoljno jaku i ujedinjenu kritičnu masu i kako je naš svjetonazor potpuno prepušten volji i napadima otkačenih, uhljebljenih i za naše standarde prebogatih pojedinaca kao što je Krešo Beljak i ekipi kojoj pripada – ljevičarima. A oni su svugdje, u kulturi, obrazovanju, politici i naročito medijima i rade nam o glavi. Krešo Beljak je korisni “idiot“ ljevice i uspjeh mu je zagarantiran ako je voljan javno promovirati idiotske stavove, baš kao i bilo kojem kolumnisti, novinaru, glumcu, politikantu ili pjevaču koji je spreman to isto.

Piše;Pukovnik u miru -Željko Petko

**Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav uredništva Braniteljskog portala**


Vezane vijesti;

-BELJAK ZARATIO S BRANITELJIMA: Kaže da ima status hrvatskog branitelja, a oni koji su se tim statusom okoristili neće me prozivati za bilo kakav ratni put…

 

Comments are closed.