Pupovcu smeta što se u zakon o hrvatskim braniteljima uvode elementi “ratne retorike što je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije”

Pupovcu smetaju činjenice

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac prokomentirao je članak novog Zakona o hrvatskim braniteljima na kojeg su se obrušili i iz Beograda, u kojem stoji da su agresiju na Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BiH s pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, ocijenivši da se u zakon uvode elementi ratne retorike što je loše za međudržavne odnose tih zemalja.

/srbocetnicki-agitator-aleksandar-vucic-krojio-bi-hrvatski-zakon-o-braniteljima-video

“U zakon se uvode elementi ratne retorike. To je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije. Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare”, istaknuo je Pupovac u četvrtak u Saboru.

Zapitao se koliko će takav zakon koštati, koliki će biti trošak za državu i koji je ‘racio’ toga troška. Upitao je kakav će biti odnos između braniteljske populacije, članova šire obitelji i ostalih građana Hrvatske.

“Kad dobijemo odgovore na ta pitanja moći ćemo donijeti konačan sud. Dotad, iskazujemo svoju rezervu i neslaganje s određenim odredbama. Imamo pravo postavljati ta pitanja, neće nam nitko začepiti usta”, rekao je.

Osvrćući se na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Pupovac je kazao da se u hrvatski zakon Vučić ne treba miješati. “No ako se radi o međudržavnim odnosima ili historijskim temama, a ovo jeste jedna od historijskih tema, onda može izraziti svoje mišljenje, ali miješati se ne može. Ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrst zabrinutosti može svatko”, ustvrdio je.

Srbočetnički agitator Aleksandar Vučić krojio bi zakon o Hrvatskim braniteljima…(VIDEO)

Vučić je ranije rekao da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju, a Srbija bi zbog toga mogla donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. “To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem što ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti” , vidjet ću to sa Pupovcem, kazao je Vučić u srijedu.B.P./H

G.S.

/srbocetnicki-agitator-aleksandar-vucic-krojio-bi-hrvatski-zakon-o-braniteljima-video

Comments are closed.