PUPOVAC ODLAZI…Tko je Milorad Pupovac i bliži li mu se odlazak sa političke scene?

Tko je Milorad Pupovac i bliži li mu se odlazak sa političke scene?...

foto-facebook

Određene politološke analize upućuju sve više i više na to kako se bliži kraj političke ere Milorada Pupovca i njegovog SDSS-a u okrilju Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića. Dugo su Pupovac i njemu slični članovi SDSS-a tutorili našim prostorom RH uz golemu podršku naše Vlade.

Naime, upravo zbog srpskog dizanja optužnice protiv naših pilota o kojem se trenutno priča u medijima, razljutilo je hrvatske branitelje i vojni vrh RH.

Upravo se na tom tragu krije mogući Pupovčev odlazak iz Vlade jer bi se u suprotnom Plenković morao sukobiti sa samim braniteljima što mu dakako nije cilj. Boji se Plenković općenito i volje naroda  koja bi se mogla pobuniti na jesen zbog gospodarske krize gdje je narod u besparici te gdje danas 100 kn vrijedi 85kn zbog sve veće rastuće inflacije koju bi dodatno mogao pogoršati dolazak eura na naše tržište.

Tko je Milorad Pupovac i bliži li mu se odlazak sa političke scene?

Prof.dr.sc. Milorad Pupovac je sveučilišni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i predsjednik glavnog odbora SDSS-a te predsjednik SNV-a. Nitko ne bi mogao vjerovati da će se jedan hrvatski sveučilišni profesor i saborski zastupnik drznuti mrziti Hrvate i sve što je hrvatsko uključujući naše branitelje i Domovinski rat. Za očekivati je svakako da ta mržnja ima svoj uzrok. Jednom prilikom 1990.-ih iz određenih desnih krugova se čulo: ”Kada svedemo Srbe u Hrvatskoj na 3% tada ćemo ih se riješiti za svagda!” Mislim kako je ta rečenica bila okidač za Pupovca da tako mrzi Hrvate i sve plodove hrvatstva kako onda, tako i danas. Stalno napominje kako je domovinski rat bio zločinački nastrojen prema Srbima, pogotovo onima na području Knina, što dakako nije istina. Njegove poruke odašilju laž i klevetu, no bez obzira na to, on ostaje nedodirljiva figura za hrvatsko pravosuđe.

Druga stvar koja je jako bitna kod g. Pupovca je njegova gotovo pa neograničena moć u političkom prostoru RH pogotovo otkada je u koaliciji s HDZ-om, Andrejom Plenkovićem. Upravo ta moć daje mu s jedne strane snagu da mudro balansira odnose između Srba i Hrvata, sa tendencijom prevage srpstva nad hrvatstvom.

Tako recimo, prema službenom izvješću Milorada Pupovca, Srbi ulaze u vijeća 19 županija, 77 gradova i 148 općina u RH, prenosi Informer, što definitivno označava etničku prevagu u vlasti srpske manjine. Očito je došlo vrijeme kada manjina postaje većina, zahvaljujući spretnim političkim manevrima samog Pupovca.

No, bez obzira na njegov politički obol pansrbizaciji hrvatskog društva, došlo je vrijeme da ode. Zašto?

E- peticija: Pupovac odlazi!!!

Da se pita hrvatski narod on bi odavno bio dio ropotarnice prošlosti, ali se hrvatski narod ne pita apsolutno ništa. Zato se pita Plenkovića koji uz njega cijelo vrijeme ostaje i u dobru i u zlu.

Mora se znati kako su branitelji ranjiva populacija te se nije mudro s njima poigravati. Očito to premijeru Plenkoviću nije bilo jasno do neki dan. Počeo je shvaćati da mu je Pupovac teret iz već gore navedenih razloga, te mu smijera otkazom suradnje ili bi u suprotnom mogla nastupiti pobuna naroda, a time i branitelja.

Stoga trebamo biti poučeni domoljubljem i rodoljubljem kao elementarnim dijelovima našeg postojanja, a tek onda dolazi znanje, posao i ostalo.

Možda sam u ovom članku previše iskritizirao Pupovca, ali glavnina odgovornosti je na samoj Vladi koja kreira samu politiku.

Z.S.

VEZANE VIJESTI

PITANJA MANJINA IPAK SU UNUTARNJA STVAR DRŽAVE Pomirba kao instrument sukoba?