Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Pupovac tvrdi: SDSS odlučuje o tome tko će biti dio Vlade, a tko ne

SDSS-ov Milorad Pupovac komentirao je informacije da HDZ misli s Domovinskim pokretom i nekim predstavnicima manjina, bez SDSS-a, sastaviti većinu.

 

”Prvo je nastavak razgovora kluba nacionalnih manjina, a nakon toga su mogući i drugi razgovori”, započeo je. ”I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni, neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se izvana činila.”

”Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem i nisam mogao steći dojam o odricanju, bilo o odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru”, dodao je, javlja N1.

Mađari će podržati Plenkovića, odlučili su. ”Više-manje smo svi donijeli odluku, ali konačni stav ćemo reći nakon zajedničkog sastanka’, kazao je Pupovac.

”Bit ćemo jedinstveni u ostvarivanju ciljeva i odluke koju ćemo donijeti. Čeka nas ne laka odluka, ali ćemo biti jedinstveni”, istaknuo je. ”Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje”.

Kaže da će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i da se nada da će biti mnogo onih koji će se pitati gdje mi je bila pamet. ”Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posljedicama.”

”Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba, oko zajedničkih vrijednost, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti”, dodao je. ”O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome ćemo reći kad dođe vrijeme, a nećete dugo čekati na to”, poručio je Pupovac.

”Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj”, tvrdi Pupovac.

”Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDSS, SDSS niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama, nego i kad stane netko drugi. Nismo od jučer i nismo ništa manje važni za ovu zemlju kao što su svi drugi, naročito oni koji misle da su najvažniji od svih”, poručio je, prenosi Narod.hr.

Najnovije

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...

Tko je novi HDZ-ov ministar turizma i sporta? Dosadašnji državni tajnik zamijenit će Brnjac

Foto:Facebook   Ministarstvo turizma i sporta u novoj Vladi vodit će HDZ-ov Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac. Četrdesetrogodišnji...

Sabor izglasao povjerenje trećoj Vladi premijera Andreja Plenkovića

Foto:Hrvatska danas   Hrvatska je sinoć dobila 16. Vladu od neovisnosti. Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novoj, trećoj Vladi koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković...