Subota, 13. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

PUPOVAC VIŠE NEĆE DOLAZITI U SABOR? “Optužujete srpsku manjinu da radi protiv Hrvatske, to neću tolerirati!”

Zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac nazvao je danas sramotnim toleriranje govora zastupnika Hrvatskih suverenista Željka Sačića u Saboru, smatrajući da je u njemu optužio srpsku manjinu da radi protiv Hrvatske, te dodao da “ne zna kada će više doći u sabornicu”.

“Optuživati srpsku manjinu da radi protiv hrvatske države i to tolerirati ovdje, pred vama, gospodine potpredsjedniče Reiner, pred vama, kolege zastupnici iz kluba manjina, a da nitko nema potrebu reći da je to opasna rabota, to je sramota. Ne znam kada ću doći više u ovu dvoranu”, rekao je Pupovac i napustio sabornicu tijekom rasprave o Izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku novca iz državnog proračuna za potrebe nacionalnih manjina, za 2021.

Pupovac je time reagirao na govor zastupnika Željka Sačića iz Hrvatskih suverenista, koji je tjednik Novosti, čiji je nakladnik Srpsko narodno vijeće, optužio za “širenje protuhrvatske propagande”.

“Mi ovdje imamo velikosrpske tendencije; pa sama je SOA prije godinu, dvije ovdje javno upozorila da se u Hrvatskoj budi četništvo, i to među mladim ljudima, iako im dajemo donacije, razumijevanje, sve prema standardima, no oni i dalje grizu ruke i dalje im nije dosta”, kazao je Sačić.

Govorio je o tome da su Srbi jedina manjina koja Hrvatima zabija nož u leđa, “i nakon krvoprolića u Domovinskom ratu, gdje su Hrvati bili žrtve genocida”.

To se, kaže Sačić, najviše vidi u nastupima SDSS-ovog Milorada Pupovca koji “grubo vrijeđa hrvatske branitelje i žrtve”, ali i po sadržaju tjednika Novosti.

“Za ovom govornicom prije godinu dana je Pupovac grubo vrijeđao hrvatske branitelje i žrtve, govoreći da ste vi ste izvršili etničko čišćenje, kako na urbanom, tako na neurbanom pordučju. To nije dobro slušati. Pitamo se zašto radikalizam postoji, pa postoji jer elementarni osjećaj za pravednost u frustraciji da se tako razgovara”, nastavio je sa širenjem govora mržnje i nije stao na tome nego je novac, koji od Savjeta za nacionalne manjine dobiju Novosti, kao tjednik srpske nacionalne manjine, nazvao sredstima koji se daju “za protuhrvatsku propagandu” koju šire Novosti i da to gura u stanje frustracije, pa dodao da je to razlog zašto i dalje stoji ograda na Markovom trgu.

Prozvao je i Agenciju za odgoj i obrazovanje koja financira okrugli pod nazivom “Srbi u NOB-u”, nazvavši sve zajedno zlom koje “uništava hrvatsko gospodarstvo i sigurnost i ponos i sve”.

Sačić je govorio u sklopu rasprave o Izvještaju o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku novca iz državnog proračuna za potrebe nacionalnih manjina za 2021. godinu.

Sačića je podržao Nikola Grmoja (Most), rekavši da se Novosti ne bave pitanjima koji su u interesu srpske nacionalne manjine. Pozvao je da se novac uložen u Novosti preusmjeri u infrastrukturne projekte u općinama s većinskim srpskim stanovništvom.

“Vrijednosti koje zagovaraju Novosti ne dijeli većina pripadnika srpske manjine, tu imamo jedan potpuno ekstremni lijevi pristup ekonomiji, a kada je riječ o odnosu prema obiteljskim vrijednostima, uvjeren sam da velika većina pripadnika srpske manjine dijeli vrijednosti koje ja zagovaram, a ne Novosti, kazao je.

I Ružica Vukovac (Za pravednu Hrvatsku) je napala Novosti jer pišu neistine o Domovinskim ratu i Drugom svjetskom ratu, te neopravdano optužuju pojedince za mržnju prema Srbima.

“U svojim izdanjima se ne bave poticanjem kulturne autonomije, za što su im donirana sredstva, već potiču na netolerantnost prema većinskom hrvatskom narodu, grubo vrijeđajući smisao hrvatske državnosti i suverenosti te samu Republiku Hrvatsku, rekla je.

Najnovije

Dat ćemo prednost sposobnima, a ne podobnima

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Poštovani čitatelji danas ćemo Vam predstaviti dvojicu kandidata Domovinskoga pokreta Vedrana Černya i Tomislava Josića. Pa da ih najprije kratko...

Prof. Biočić: Krivotvorenje suvremene hrvatske povijesti uz komunističke dogme – zašto Sveučilište ne reagira?

Foto:Narod.hr   Sveučilišnog profesora srednjovjekovne povijesti dr. sc. Ivu Goldsteina “krasi“ mnogo negativnih epiteta; za časnog čovjeka i znanstvenika dovoljni bi bili i samo oni koje...

Biblijska poruka 13.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ne bojte se to sam ja, glavom

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,16-21 Kad nasta večer, siđoše Isusovi učenici k moru, uđoše u lađicu i krenuše na onu stranu mora, u Kafarnaum. Već se...

Domovinski pokret – kamen koji odbaciše graditelji

Piše: Josip Milić   Predizborna kampanja ulazi u svoju završnicu. Ostalo je još svega nekoliko dana do predizborne šutnje i izbora. Umjesto da se, kako se...

Producent filma ‘Zvuk slobode’ kod Meloni: Žene osnažene od Boga mijenjaju svijet

Foto:Eduardo Verastigui   Eduardo Verastegui, producent filma Zvuk slobode, susreo se u Rimu s talijanskom premijerkom Georgiom Meloni s kojom, kako kaže, dijeli iste stavove po...