“PUPOVČEVE NOVOSTI BESRAMNO LAŽU”: PBV reagirao na tvrdnje o Bleiburgu

Dio Spomen područje na Blajburškom polju, na kojem se desetljećima održava komemoracija u spomen na žrtve koje su pobili partizani, profan je austrijskom farmeru, objavile su prošli tjedan Novosti, a prenijela većina medija u Hrvatskoj.

Novinar Hrvoje Šimičević je objavio da je najveći dio prostora na kojem se održavaju komemoracije – izuzev pozornice, natkrivenog oltara i spomenika posvećenog vojsci NDH – prije četiri mjeseca prodan lokalnom vlasniku mljekare.

Navedeno je i kako je kompletan teren na kojem su se održavale komemoracije, nakon smrti Ilije Abramovića, u ostavinskoj raspravi pripao njegovoj supruzi Elfriede.

Na njegov tekst danas su reagirali iz Počasnog bleiburškog voda:

“Glasilo Srpskog narodnog vijeća “Novosti” objavilo je 12. kolovoza o.g. članak „Blajburško polje za ispašu“, u kojem je njihov suradnik Hrvoje Šimičević objavio niz izmišljotina i dezinformacija”, objavili su iz PBV-a

“No, taj besramnik nije na tome stao, nego je tri dana kasnije e-mailom uputio dopis PBV-u s pitanjima o problematici o kojoj je već napisao i objavio kriminalni članak.

Razmišljali smo hoćemo li mu uopće odgovoriti pa smo ipak odlučili da hoćemo, kako slijedi:

“Šimićeviću,

odgovaramo na tvoj dopis premda smatramo da odgovora nisi vrijedan i dostojan. To činimo iz razloga što smo odlučili s tvojim dopisom i našim odgovorom, preko naše Facebook-stranice, upoznati širu zainteresiranu hrvatsku javnost.

Naime, predstavljaš se kao novinar profesionalac, a da to jesi – tada bi pitanja iz ovoga e-maila postavio PBV-u prije nego što si napisao i objavio predmetni članak prepun poluistina, izmišljotina, raznih dezinformacija, uvreda i kleveta na račun PBV-a i bleiburške komemoracije s očiglednim ideološko-političkim ciljem i zadatkom.

A time si demonstrirao, umjesto novinarskog profesionalizma – novinarski degenerizam. S etičkim i moralnim devijantima poput tebe PBV ne želi imati nikakvog posla.

Uprava PBV-a.

Usput želimo ukazati i na neke, nazovimo ih tako, “glupaste domoljube” koji su nekritički prihvatili prije spomenute dezinformacije s očiglednom ideološko-političkom pozadinom, ciljem i zadatkom, te iste prenosili i razmnožavali na društvenim mrežama, čime su postali suakteri te svojevrsne neprijateljske, protuhrvatske propagande”, objavljeno je na Facebook stranici Počasnog beliburškog voda.