Petak, 21. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Radnici 3. maja blokirali izlaze: Ne daju da se izveze njihova dizalica…Ogorčeni smo, moglo bi doći do eskalacije…

Nakon održanog sastanaka kriznog stožera 3. maja doznajemo da su plaće za srpanj sjele dijelu radnika, a za osmi mjesec bi trebale sjesti 15. u mjesecu kao što to nalaže kolektivni ugovor. Na sastanku su pristustvovali župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Vojko Obersnel, Todorović i Knežević.

– Budući da su plaće sjele, štrajkaški odbor stavlja štrajk u mirovanje iako sama isplata nije rješenje za daljnji rad. Stoga ćemo GSV-u dogovoriti sastanak s ministrom Horvatom prije sjednice Vlade u Puli 13. 9. – izjavili su Komadina i Obersnel.

Podsjetimo, radnici su jutros u Rijeci blokirali izlaze riječkog pogona Strojogradnje dizel kako tvrtke u sustavu Uljanik grupe ne bi izvele dizalicu.

POGLEDAJTE VIDEO

– Nitko nas nije kontaktirao, no čuli smo da su iz Uljanik grupe jutros poslali kamione kako bi odvezli jednu od dizalica. Srećom, do toga nije došlo – kazao je Veljko Todorović, predsjednik Štrajkaškog odbora 3. maj.

Dodaje kako su radnici ogorčeni i kako je atmosfera sve napetija iako i dalje situaciju žele riješiti mirnim putem.

Radnici 3. maja blokirali su sve porte i neće dozvoliti da se dizalica iznese iz brodogradilišta, naglasio je Todorović.

– Iako nam je obećano da će plaće sjesti jutros, evo još uvijek čekamo. Nadamo se da ćemo ih dobiti, ali bojim se ako to ne bude tako da bi moglo doći do nepredvidivih situacija jer su ljudi na granici strpljenja. Ne budu li plaće legle, pozivamo sve Riječane da nam se u ponedjeljak pridruže na Korzu u mirnom mimohodu – zaključio je Todorović.

Svi radnici Uljanik grupe, tako i 3. maja, danas očekuju obećane plaće. Premijer Andrej Plenković u četvrtak je kazao da je pronađen model kako da se to obećanje ispuni i poručio radnicima Uljanik grupe da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz, donosi 24 sata.hr.

Krizni stožer podupire Štrajkaški odbor 3. maja, koji traži isplatu srpanjskih plaća, a potom i povrat svih pozajmica, koje je 3. maj dao Uljaniku, normaliziranje proizvodnog procesa i financijskog poslovanje te izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe.

G.S.

Najnovije

TV ignorira Gospin poziv

Prije pet dana nešto se promijenilo u našim životima. Djevica Marija pozvala je cijeli svijet na brdo ukazanja u Međugorju, da se moli svaki...

Don Josip Mužić: Razaranje Crkve služi i tome da se neopredijeljeni opredijele

Foto:Ilustracija   Kad sve ljudsko zakaže u Crkvi, od udruga do institucija, od župnika do biskupa, kad nam obeščaste i oduzmu mjesta bogoslužja, te iskrive i...

21. lipnja 1992. operacija ‘Miljevci’ – pripremljena u tajnosti i provedena u jednom danu

Foto: Screenshot/HRT   Na današnji dan, 21. lipnja 1992. godine počela je operacija „Miljevci” kojom je Hrvatska vojska oslobodila 108 kilometara kvadratnih i sedam hrvatskih sela...

Penava: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak po pitanju Pupovca i SDSS-a

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska...

Biblijska poruka 21.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ništa na zemlji ne prisvajajte sebi

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6, 19-23 Reče Isus svojim učenicima: »Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci...