Rakitić se slomio na oproštaju od Seville, otkrio zašto odlazi

Screenshot

Ivan Rakitić (35) napustio je Sevillu i potpisao za saudijski Al Shabab. Sevilla je održala oproštajnu konferenciju za medije na kojoj je govorio i Rakitić, stranac s najviše nastupa (323) u povijesti kluba. Konferenciju je emotivnim govorom otvorio kapetan Seville Jesus Navas, a zatim je riječ preuzeo predsjednik kluba José María del Nido Carrasco, koji je Rakitića nazvao “jednim od najvećih igrača u povijesti Seville”.

 

Prikazan je i prigodan videozapis s Rakitićevim najboljim trenucima u Sevilli, a u njemu su bile i poruke brojnih Rakitićevih bivših suigrača iz Seville. Uz njih, u videozapisu se našao i Davor Šuker, također bivši igrač Seville, kao i legenda Barcelone Andres Iniesta. Nakon toga za mikrofon je stupio Rakitić.

“Prvo ću reći da neću plakati pa ćemo vidjeti hoću li uspjeti”, započeo je Rakitić, no vrlo brzo je prekršio svoje obećanje. U suzama je govorio: “Postoje trenuci kada morate shvatiti da vaše vrijeme dolazi kraju. Važno je to shvatiti, ali to može itekako boljeti”, prenosi Index.hr

“Kako to da Hrvat rođen u Švicarskoj može reći da je njegov dom u Sevilli? Sevilla je meni i više od doma… Odlazim, ali vratit ću se. Nažalost, godine me stižu i neću se vratiti kao igrač, ali Sevilla će me uvijek imati uz sebe. Nastavit ću je podržavati izdaleka u ovoj teškoj sezoni. Uvjeren sam da će sve biti u redu”, nastavio je Rakitić.

Uslijedila su pitanja novinara. Između ostalog, zanimalo ih je zašto se Rakitić odlučio na odlazak. “I dalje želim biti starter u svakoj utakmici, no zamisli novog trenera nisu iste kao moje. Htio sam pomoći Sevilli na terenu i ne bih mogao podnijeti da samo nemoćno s klupe promatram što se događa”, odgovorio je hrvatski veznjak.

Objasnio je i zašto se odlučio na odlazak u Al Shabab: “Svidjela mi se njihova ponuda, imaju sjajan sportski projekt. Momčad su koja želi rasti i imaju mladog predsjednika koji će napraviti sve što može da to i ostvari. Mislim da mogu pokazati najbolje od sebe na terenu, pomoći mladima, a istovremeno učiniti da i momčad i liga rastu. Takav projekt je upravo ono što sam htio i lako smo postigli dogovor.”

Podsjetimo, Rakitić je u Sevilli igrao u dva navrata – prvi put od 2011. do 2014., da bi se 2020. vratio nakon šest godina provedenih u Barceloni. U andaluzijskom klubu, s kojim je dva puta osvojio Europa ligu, bio je i kapetan.