RASPRAVA NA FACEBOOK STRANICI KATE PEOVIĆ: Pobiti molitelje sjekirama ili u plinskim komorama?

Katarina Peović, zastupnica ekstremističke “Radničke fronte”, stranke koja zastupa vrijednosti izravno suprotstavljene demokraciji – one komunističke – objavila je u subotu na svojoj Facebook stranici  status slijedećeg sadržaja:

“𝐏𝐫𝐨𝐭𝐢𝐯 𝐦𝐫𝐤𝐥𝐨𝐠 𝐦𝐫𝐚𝐤𝐚, 𝐳𝐚 𝐬𝐥𝐨𝐛𝐨𝐝𝐮 𝐢 𝐫𝐚𝐯𝐧𝐨𝐩𝐫𝐚𝐯𝐧𝐨𝐬𝐭❗️
U Trogiru smo danas uz članice SDP Hrvatske i
Nezavisna lista – Vrime je prosvjedovali protiv opasnih i netolerantnih ideja koje se šire navodnom “molitvom” i klečanjem.
Spontano – poslale smo moliteljima poruku “Pobačaj u Ustav”!
Molitelja je bilo manje nego prošli puta.
Ipak se kreće!”

No sam status nije toliko zanimljiv, već rasprava koja se razvila ispod njene objave. Jedna korisnica je komentirala njenu objavu: “Bravooo. Klečavce i njihove istomišljenike u plinsku komoru. Dosta je njihovog terora”.

Na to joj je drugi korisnik odgovorio: “Plin je poskupio. Ima ekološki prihvatljivijih kao npr. sjekira”.

Nakon što su neki postavili pitanja o tome, Peović je taj komentar uklonila.

Postavlja se pitanje zašto pravosudni organi ne reagiraju na to, kad već oštro reagiraju na tzv. “govor mržnje” ako je uperen protiv drugih društvenih skupina, osim katolika?

Podsjetimo, 2021. godine je na kaznu zatvora od šest mjeseci, uvjetno na godinu dana, osuđen je počinitelj koji je na društvenim mrežama napisao da mu je žao što posljedice napada suzavcem na klub Super Super prije četiri godine nisu bile veće. Napad na klub su inače svi mediji smjesta pripisali “homofobima” da bi istraga pokazala da je počinitelj bio vlasnik konkurentskog kluba.

Kažnjavani su i oni koji su “mrzili” premijera. Tako je tijekom travnja 2021. prilikom ulaska u Hrvatsku iz Austrije 21-godišnjak je uhićen i određeno mu je 15 dana istražnog zatvora zbog prijetnji upućenih Premijeru. Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a prijetlia mu je zatvorska kazna do pet godina.

Zbog sumnje da je preko društvene mreže upućivao prijetnje premijeru, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo optužnicu protiv 35-godišnjeg osumnjičenika. Nezadovoljan politikom jednog državnog dužnosnika i u nakani da ga zastraši, u više navrata je sa svojeg profila na jednoj društvenoj mreži dužnosniku upućivao poruke prijetećeg sadržaja. I za 35-godišnjaka je određen istražni zatvor.

Je li zakon jednak za sve, ili važi samo za neke?