RASPRODAJA: Država prodaje 12 nekretnina, među njima i “Mesićevu” vilu u Grškovićevoj…

Država prodaje i vilu Svežanj u Kostreni, uz more na više od 14 tisuća četvornih metara. Uz stambeni dio ima kuglanu, nekoliko igrališta, golemi park i gospodarske zgrade. Početna joj je cijena 22,8 milijuna kuna...

fah

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 12 nekretnina u vlasništvu države, među kojime je i vila u Grškovićevoj, na zagrebačkoj Šalati, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, kao i kompleks zemljišta u Stankovcima, na kojem bi se trebao graditi aerodrom.

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, izgrađena je 1937., a ukupna površina s vrtom i garažom te stambenim prostorom je 650 metara četvornih. Početna cijena je oko 6,2 milijuna kuna, navodi se na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine.

Prodaje se i kompleks zemljišta u Stankovcima površine oko 987 tisuća metara četvornih, na kojem bi se, prema prostornom planu Zadarske županije, trebao izgraditi aerodrom. Početna cijena je 11 i pol milijuna Načelnik općine Stankovci Željko Baradić u izjavi HTV-u izrazio je zadovoljstvo što je, rekao je, nakon 10 godina mukotrpnog rada i raznoraznih zavrzlama i otezanja, administrativnih barijera raspisan natječaj za izgradnju aerodroma na prostoru općine Stankovci.

Pored kupoprodajne cijene kupac nekretnine (kompleksa zemljišta) u Stankovcima snosit će i trošak u iznosu od gotovo 12 milijuna kuna u ime naknade za izdvajanje čestica iz šumsko-gospodarskog područja Republike Hrvatske, navode iz Ministarstva.

Država prodaje i vilu Svežanj u Kostreni, uz  more na više od 14 tisuća četvornih metara. Uz stambeni dio ima kuglanu, nekoliko igrališta, golemi park i gospodarske zgrade. Početna joj je cijena 22,8 milijuna kuna. 

Oglašena je i prodaja građevinskih zemljišta u Barbanu (1600 metara četvornih), u Rabcu (70 metara četvornih) , u općini Polača (678 metara četvornih). Prodaju se i dva građevinska zemljišta u općini Sv. Lovreč, od 100 metara četvornih i od 572 metara četvornih, građevinsko zemljište u općini Vinkovačko Novo Selo (39,513 metara četvornih), u Velikoj Gorici (202 metara četvornih), u općini Majur (129 metara četvornih)  te građevinsko zemljište u Križevcima (1.565 metara četvornih)

Rok za podnošenje ponuda je do 27. ožujka 2018. do 14 sati, a sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju “viđeno-kupljeno”, navelo je Ministarstvo državne imovine na svojim internetskim stranicama. Za svaku od 12 nekretnina za koje se podnose javne ponude, navedeni su svi detalji vezano za prodaju.Autor-Hina

G.S.